Salvoheren winnen kwalificatiewedstrijden

Zaterdag speelden de heren van volleybalvereniging Salvo een promotietoernooi voor een vrijkomende plaats in de 2e klasse. De heren moesten in een poule van drie teams bepalen wie mogelijk promotie tegemoet kan zien. Salvo kwam als poulewinnaar tevoorschijn na twee spannende wedstrijden.

De Nederlandse volleybalbond heeft elk jaar weer te maken met teams die afzeggen voor de volgende competitiestart. Dat geeft altijd veel gedoe met het plaatsen van een nieuw team. Daarom heeft de Bond besloten om alle nummers twee uit een poule tegen elkaar te laten spelen zodat de winnaars een mogelijk vrijkomende plek kunnen invullen wanneer die ontstaat. Door het goede resultaat komt Salvo nu als eerste team in aanmerking om een vrijkomende plek in de 2e klasse op te vullen wanneer daar een team uitvalt.

Wedstrijd PDK
De eerste wedstrijd speelden de heren tegen Prima Donna Kaas(PDK) uit Huizen. In begin van de wedstrijd ging het gelijk op tot 8-8. Daarna liep PDK uit tot 18-12. Met grote inzet en goed aanvalsspel kwam Salvo terug tot 23-23 en wist zelfs de set te winnen met 27-25. De 2e set gaf ongeveer hetzelfde beeld. Tot 15 punten ging het gelijk op. Maar evenals in de vorige set wist Salvo op karakter ook deze set te winnen met 25-23.

Wedstrijd Werkendam
De tweede wedstrijd was Werkendam de tegenstander. De 1e set werd makkelijk gewonnen met 15-25. Dit team speelde heel anders dan de vorige tegenstander. In plaats van smashes speelde Werkendam slimmer en meer tactische aanvallen. Ook in het begin van de 2e set kon Salvo zich daar goed tegen verweren maar aan het einde van de set begonnen de twee zware sets tegen PDK hun tol te eisen. Uiteindelijk werd de set alsnog verloren met 25-23 waardoor er een beslissende set gespeeld moest worden. Salvo speelde daarin te onzorgvuldig en verloor de set met 15-12. Derhalve een 2-1 nederlaag.

Apotheose
Door dit resultaat moest PDK daarna met 2-0 winnen van Werkendam. Dit gebeurde ook vrij eenvoudig. Ook Werkendam had blijkbaar veel moeten geven in de drie sets tegen Salvo. Hierdoor komt Salvo uiteindelijk als eerste uit de kwalificatieserie en maakt daarmee kans op promotie naar de 2e klasse. Tevens een prachtig afscheidscadeau voor de scheidende trainer/coach Sebastiaan Werner.