Een doelpoging van TOV leidt niet tot het gewenste resultaat. (foto Henk Willemsen)

Nuttige overwinning van FC De Bilt

De eerste wedstrijd na de winterstop werd met 1-3 gewonnen tegen koploper FC Almere en dat was dus een goede opsteker voor de tweede seizoenshelft. Op zaterdag 30 januari ontvingen de Biltse mannen laagvlieger TOV uit Baarn.

De eerste helft kenmerkte zich in een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide zijden. Het bleef tot de rust 0-0. In de tweede helft begon TOV zeer energiek, maar FC De Bilt bleef goed verdedigen en kreeg na een kwartier weer grip op de wedstrijd. Tom schoot na een goede aanval de bal laag in een hoek, maar de lange keeper van TOV wist met een voet de bal te keren.

Kort daarna brak TOV met enkele snelle combinaties door de Biltse verdediging en schoot een aanvaller hard op doel. De Baarnse handen gingen al omhoog, maar Ricardo wist eveneens met een voet de bal tot corner te verwerken. Halverwege de tweede helft gaf Sam een prima voorzet en kopte Steven v. d. Berg de bal perfect in de touwen. Kort daarna verslikte Ricardo zich in een dwarrelende voorzet en kreeg de spits van TOV een uitgelezen scoringskans, maar zijn snoeiharde schot vloog ruim over het doel. Ongeveer 10 minuten voor tijd gaf Jelle Vliek een mooie pass op Steven en die wist vervolgens de bal over de keeper richting het lege doel te schieten. Mede door het goede doorzetten van Mike, belandde de bal van Steven in het doel.

De wedstrijdbal van zaterdag was aangeboden door de Psoriasis Vereniging Nederland. A.s. zaterdag om 14.30 uur speelt FC De Bilt een bekerwedstrijd uit tegen top-klasser Magreb '90.