Salvodames doen goede zaken

Algemeen Sport

Door met 4-0 te winnen van het bezoekende Atalante uit Vinkeveen heeft Salvo zich weer een plaats in de middenmoot bezorgd. Deze overwinning kwam heel gemakkelijk tot stand.

Al heel snel was duidelijk dat Salvo het beste team was. Vooral met de service maakte Salvo het verschil. Door mooie serviceseries van Femke Dijkstra, Nicole Visscher en Nienke Dalmeijer was deze set snel afgelopen. Maar liefst 25-6 werd de score. In de 2e set werd een serviceserie de tegenstander weer te machtig. Tot 10-10 ging het nog gelijk maar met een serviceserie van 10 punten door weer Nicole Visscher was het verschil weer gemaakt en kon Salvo de set uitmaken met 25-10. In de 3e set kwam de tegenstander beter in haar spel terwijl Salvo de touwtjes een beetje liet vieren. Tot 19-19 ontliepen de teams elkaar niet veel tot er weer een mooie serviceserie gemaakt werd die weer het verschil maakte. De setwinst ging daardoor naar Salvo met 25-19. In de 4e set kon Atalante Salvo goed partij bieden tot 10-10. Daarna waren het de Maartensdijkse dames, die de dienst uitmaakte en de set soeverein wonnen met 25-13. Door dit resultaat is Salvo naar de 6e plek op de ranglijst geklommen. Nu het team weer bijna compleet is wordt het spelniveau van de eerste wedstrijden in de competitie weer benaderd. Op vrijdag 12 februari spelen de dames in Almere tegen het als 3e geklasseerde Allvo. Dat wordt een pittige wedstrijd.

De heren spelen ook op 12 februari in Almere maar tegen het herenteam van Allvo. Deze heren staan 5e geklasseerd. Salvo bezet de 3e plek. Een wedstrijd met perspectief.