In Bilthoven bleek de ploeg uit Woerden uiteindelijk te sterk. (foto Bram van Aggelen)
In Bilthoven bleek de ploeg uit Woerden uiteindelijk te sterk. (foto Bram van Aggelen)

Irene-heren verliezen

Algemeen Sport

Zaterdag trad Irene H1 aan tegen APAC VTC H1 uit Woerden. De mannen van Irene, die afgelopen twee wedstrijden zeven punten hadden behaald, begonnen onzuiver aan de wedstrijd waardoor ze de eerste set niet wisten te winnen. (23-25) De tweede set werd echter sterk begonnen en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Irene won deze set gemakkelijk. (25-19) De heren hadden had het initiatief in handen en wonnen ook de derde set door slim te serveren en een goed blok. (25-18)

Optimistisch begon Irene aan de vierde set. Het spel van Irene werd minder zuiver en Woerden begon sterker te serveren. Na een vergeefse inhaalrace door de Irene heren pakte Woerden toch nog de vierde set met minimaal verschil.(23-25) Een stunt tegen de nummer vijf van de ranglijst was mogelijk. Irene begon sterk aan de vijfde set en kwam drie keer op matchpoint. Woerden hield stand, kreeg een matchpoint en benutte dat. (14-16), waardoor Irene verloor met 2-3.

Volgende week speelt Irene uit bij Velo in Wateringen. Daar liggen mogelijkheden om weer punten te scoren en op te klimmen op de ranglijst.
(Bart Deelen)