Brandenburg blijft aan kop

Na de teleurstellende bekeruitschakeling (7-9) vorige week tegen de Ham (een wedstrijd waarin 10 van de 14 man-meers gemist werden), traden de heren van Brandenburg afgelopen zaterdag thuis aan tegen het op de 5e plaats staande De Zaan uit Zaandam.

In de eerste periode kwam Brandenburg door Arnold Witteveen uit een man meer situatie nog op een 1-0 voorsprong, maar de gasten uit Zaandam maakten snel gelijk en hadden in de 1e helft van de wedstrijd ook het betere spel. Telkens kwamen zij 1 doelpunt voor en dan maakte Brandenburg weer gelijk. Na 2 perioden was het 4-5. Pas bij 5-5 kwam de thuisploeg weer op voorsprong 6-5, maar vervolgens werd 2 keer een man meer gemist en kon nu de Zaan terugkomen toto 6-6. Einde 3e periode stond een 6-6 stand op het bord.

Zoals in meerdere wedstrijden gaf de sterke conditie van heren van Brandenburg de doorslag in de 4e periode. De gasten moesten veel aan de noodrem trekken wat leidde tot veel uitsluitingen waarvan circa de helft nu wel werden benut. Midvoor Arjan de Haas scoorde in de 4e periode 2 belangrijke doelpunten waarmee een toch wel verdiende 10-7 overwinning werd behaald. Door deze overwinning blijft Brandenburg koploper in de 1e klasse op 3 punten gevolgd door de Ham uit Wormerveer. Aanstaande zaterdag volgt de derby in Utrecht tegen het onderaan staande ZV Utrecht.