DOS nog ongeslagen met kerst

De laatste wedstrijd van 2015 speelde de Westbroekse korfbalclub DOS in Vaassen. Dankzij vooral een goede tweede helft behoudt DOS nog steeds haar ongeslagen status.

De spelers hadden eerder op de dag gezien dat DOS 2 zeer eenvoudig Wageningen met 22-9 had verslagen. DOS 2 stijgt hierdoor naar een mooie gedeelde 2e plek op de ranglijst.

Drie kwartier noordelijker ondervond DOS 1 meer tegenstand. Vooral in de eerste helft ging het wat moeizamer. Tegenstander Regio '72 speelde met veel fysiek en ongecompliceerd. Veel ballen werden direct onder de korf ingespeeld en hierna kwam ook de actie naar binnen. DOS was te gretig in de verdediging en veroorzaakte veel onnodige vrije ballen die door Regio goed werden benut. Aanvallend lukte het de Westbroekers wel het normale spel te spelen. Om en om scorend werd een 12-12 ruststand bereikt.

In de pauze zette coach Steven Brink de verdedigende puntjes nog even goed op de spreekwoordelijke i. Zijn spelers pakten dit na rust goed op. Verdedigend werd er geconcentreerd en scherp gespeeld. Aanvallend ging DOS gewoon door met scoren, zodat op deze wijze er nu wel afstand werd genomen van de thuisploeg. Uiteindelijk werd een eenvoudige zege van 18-26 bereikt. DOS blijft hierdoor ongeslagen koploper en kan genieten van twee weken rust rond de feestdagen. In januari moeten ze vol aan de bak, want de eerste drie wedstrijden staan de nummers 2, 3 en 4 als tegenstanders op het programma. Cruciale wedstrijden voor het verloop van de competitie.

De eerstvolgende wedstrijd is op 9 januari tegen HKC uit Utrecht. De aanvang is om 20.30 uur in de Vierstee in Maartensdijk.