Kleine voeten zijn een uur lang in beweging voor De Vierstee. (foto Linda van Utrecht).
Kleine voeten zijn een uur lang in beweging voor De Vierstee. (foto Linda van Utrecht).

Leerlingen rennen voor Vierstee

Algemeen Vierstee 2.0

Vrijdag 4 december was voor de leerlingen van de School met de Bijbel in Maartensdijk een bijzondere middag. Zij waren al weken lang bezig geweest met het zoeken van sponsoren en de verdere voorbereiding en nu was het dan zo ver; de grote sponsorloopmiddag voor De Vierstee.

De School met de Bijbel maakt wekelijks gebruik van De Vierstee voor de gymlessen en wilde daarom ook helpen bij de komende herinrichting en re-styling. Al ver voor het officiële startsignaal liep de spanning al flink op: 'Hoeveel rondjes ga jij lopen? Hoeveel doe jij er?' De een die hield het op 10, de ander ging wel 20 rondjes hardlopen. Na het startschot werd al snel duidelijk dat een uur lang hardlopen best inspannend was. Al snel werden de eerste jassen uitgedaan en sommige kinderen moesten zelfs halverwege even uitrusten. Maar al even snel raakten de kaarten meer en meer gevuld met ronde-stempels. Sommige kinderen waren zelfs zo fanatiek dat ze wel 2 stempelkaarten nodig hadden. Naast de kinderen liep er ook een aantal ouders en belangstellenden een rondje mee.

Energie
Na een uur hardlopen was nog niet bij iedereen de energie op. Er waren kinderen die nog wel meer rondjes wilde lopen, maar helaas was de tijd op. Na het lopen werden de rondes geteld, en kregen de kinderen nog een mandarijn waarna het weekeinde begon. De docenten, ouders en leerlingen van de School met de Bijbel kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Volgende week vrijdag wordt bekend hoeveel deze sponsorloop heeft opgeleverd voor Vierstee 2.0.