De spelers van Hoe Zo Liefde.
De spelers van Hoe Zo Liefde.

Gezien: Sojaters voorstelling Hoe Zo Liefde

Algemeen Kunst & Cultuur

Zaterdag 7 november, een uitverkochte voorstelling in de Vierstee in Maartensdijk. Sojater presenteert voor de tweede keer dit weekend haar nieuwe voorstelling: Hoe Zo Liefde. Het interview twee weken eerder gaf geen duidelijk beeld van wat de voorstelling zou brengen. Het was vooraf wel heel duidelijk gemaakt dat het geheel anders zou zijn. En dat was het.

door Marijke Drieenhuizen

Het bleek in het begin moeilijk om te kijken zonder verwachting. De eerdere voorstellingen konden naast elkaar gelegd worden, nu was het nieuw, anders. Er was veel aandacht besteed aan de opbouw van het podium, alles had een plek en over elk detail zal lang nagedacht zijn. Er stond veel maar niet te veel, iedereen had zijn eigen plek en soms toch ook weer even niet. De spelers kwamen om half negen op en verdwenen niet meer van het podium. Iedereen speelde anderhalf uur een rol, soms met minieme bewegingen, soms uitbundig, dan weer heel klein. Muziek en zang werd mooi afgewisseld met spel. De zang ook de uitspraak van Hanneke sprong er uit. Mooi en loepzuiver. Ook het spel en de mimiek van Angelique en Roelof maakten indruk. Liefde in al zijn facetten is aan bod gekomen. Storend waren de achtergrondgeluiden uit de sporthal, ook de spelers zullen er last van hebben gehad.

Interview
In het eerder interview werd Hanneke gevraagd of je kunt lachen tijdens de voorstelling. Haar antwoord luidde toen: 'Ja, je kunt lachen maar soms ook niet. Het is mooi, boeiend, ontroerend' en zo was het ook. Regisseur Sandra van Rosmalen was tevreden: 'Natuurlijk liep niet alles perfect, maar het stond. De spelers hebben zo'n vooruitgang geboekt, ze hebben veel willen leren en dat zie je. Het valt niet mee om anderhalf uur geconcentreerd op het podium te staan maar ze deden het'. Komend weekend wordt de voorstelling nog gespeeld op vrijdag en zaterdag, daarna volgt de evaluatie. 'Ik hoop dat de spelers blijven kiezen voor de nieuwe weg die ze zijn ingeslagen. Ik zie nog veel mogelijkheden en wil graag met ze verder'.

De voorstellingen zijn nog te zien op vrijdag 13 en zaterdag 14 november in De Vierstee aan de Nachtegaallaan 30 in Maartensdijk. Aanvang 20.30 uur. Kaarten (voor vrijdag nog voldoende voor zaterdag 'nagenoeg uitverkocht) kunnen gereserveerd worden via www.Sojater.nl of telefonisch via Anneke de Jong 0346 213635.