FC De Bilt en SVL zetten een mooie bekerwedstrijd neer. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt schakelt hoofdklasser uit

Na Nieuw Utrecht schakelt FC De Bilt ook hoofdklasser SVL uit in de districtsbeker. In een heerlijke bekerwedstrijd trok de Ploeg van Gerrit Plomp de wedstrijd in de laatste 10 minuten naar zich toe.

SVL was geen onbekende tegenstander. Drie jaar geleden werden beiden ploegen ook al aan elkaar gekoppeld in de beker, maar toen kon De Bilt weinig inbrengen en werd het met 4-0 naar huis gestuurd. Hoe anders was het nu. Het spel golfde op en neer en dat leverde een fantastische pot voetbal op. SVL voetbalde gemakkelijker, maar De Bilt compenseerde dat ruimschoots door veel energie en werklust in de wedstrijd te stoppen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd was het nog even aftasten, maar daarna brandde de wedstrijd los.

Het begon met een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van de sterk keepende Jelle Godefroy. De verdedigers van SVL hadden hun handen vol aan de Biltse aanvallers. Tom, Mike, Maties en Ashwin hadden het vizier echter niet op scherp waardoor kansen niet in doelpunten werden omgezet. Maar ook voor het doel van De Bilt was het niet rustig. Jelle moest twee keer reddend optreden en ook de lat stond een doelpunt in de weg. Wonder boven wonder gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

In de 2e helft kwam SVL al snel met 10 man te staan. Ondanks de man meer situatie op het veld lukte het De Bilt niet om een veldoverwicht te creëren. SVL bleef de gemakkelijkst combinerende ploeg en werd zelfs het meest gevaarlijk. De wedstrijd kantelde zo'n 10 minuten voor tijd. De Bilt kreeg het geloof dat er meer te halen was en ging meer naar voren voetballen. Zo'n 7 minuten voor tijd viel de 1-0. Een afstandsschot van Jelle Vliek kon Ashwin nog net binnen houden bij de cornervlag. Laatstgenoemde bracht de bal voor het doel waarna Jelle in een 2e poging wel de bal tussen de palen kreeg. De keeper kon nog redden, maar was het antwoord schuldig op de rebound van Tom. De ontlading was groot op sportpark Weltevreden.

Niet veel later kon iedereen weer van de banken. Joey de Ruijter brak door en kon de bal simpel over de uitgekomen keeper heen wippen. De wedstrijd leek daarmee beslist, maar SVL gaf zich niet gewonnen. Met nog een paar minuten op de klok kwam de 2-1 op het scorebord. Tom bewees zijn waarde: na een mooie steekbal van Joey omspeelde hij de keeper en beloonde zijn uitstekende wedstrijd met een 2e goal.

Voordat FC De Bilt in de volgende bekerronde komt moet het eerst een tussenronde spelen; een uitwedstrijd bij Pancratius in Badhoevendorp. A.s. zaterdag moet de ploeg van Gerrit Plomp voor de competitie op bezoek bij medekoploper Aalsmeer.