1e nederlaag voor heren Brandenburg.

Algemeen Sport

Na een week van gedwongen rust door de sluiting van het thuisbad, traden de heren van Brandenburg zaterdag aan tegen het fysiek sterke SVH uit Rotterdam. Brandenburg begon nog wel goed en nam halverwege de 1e periode een 0-1 voorsprong door Jorrit Yperlaan maar door onnodige uitsluitingen en een slechte 'man meer' kon de thuisploeg uitlopen naar een 4-2 voorspong na de 1e periode. Ook in de 2e periode wilde het niet lukken bij de Biltse ploeg die ook nog coach Robert Havekotte met een rode kaart weggestuurd zagen worden.  De gastheren liepen uit naar een 8-4 voorsprong halverwege de wedstrijd.

In de 3e periode leek het in eerste instantie gespeeld toen SVH op een 11-6 voorsprong kwam. Maar de Biltse ploeg vocht terug en dichtte het gat tot 2 doelpunten. Maar elke keer kwamen de gastheren uit Rotterdam weer op 3 goals voorsprong. In deze periode wilde het aan beide kanten niet echt lukken, man meers en strafworpen werden gemist. Toen in de 4e periode ook assistentcoach Jan Groenwegen werd weggestuurd en een 3tal spelers met 3 persoonlijke fouten op de kant zaten was de wedstrijd beslist in het voordeel van SHV (14-12). Al met al een teleurstellend resultaat maar niet geheel onverwacht doordat 2 weken lang op vreemde tijden en in een ander bad getraind moest worden.

Aanstaande zaterdag volgt thuis de topper tegen de Ham uit Wormerveer, de koploper in de 1e klasse met evenveel verliespunten als Brandenburg maar 1 wedstrijd meer gespeeld.