Koplopers delen de punten

Na het behalen van de eerste periodetitel, stond op 7 november de uitwedstrijd tegen medekoploper vv De Meern op het programma. In de wetenschap dat bij een gelijkspel ook de achtervolgers op gelijke hoogte konden komen, mocht je verwachten dat FC De Bilt vol voor de winst zou gaan. Het pakte anders uit: de wedstrijd eindigde onbeslist en Almere en Aalsmeer staan nu ook op gelijke hoogte aan kop.

De eerste helft op het mooie, maar winderige sportpark van vv De Meern was een saai potje voetbal tussen twee ploegen die vooral niet wilde verliezen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide ploegen met een 0-0 op het scorebord gezellig een 'kopje thee' gingen drinken.

Na rust een feller FC De Bilt en dat werd snel beloond. De bal werd na enkele minuten goed ingebracht en in eerste instantie nog afgeslagen, maar Mike Versloot was alert en knalde de bal in de touwen. Het leek erop dat FC De Bilt nu door zou pakken en de voorhoedespelers waren paraat om de score flink op te voeren. In de 55e minuut kwam aan dit elan al snel een einde. vv De Meern kreeg op een betrekkelijk ongevaarlijke plek aan de zijkant een vrije trap, de bal kwam voor en daar stond een speler in een oranje shirt helemaal vrij om de bal in te koppen en dat deed hij voortreffelijk: 1-1.

Beide ploegen vervielen weer in het niet willen verliezen en de wedstrijd verliep verder zonder al te veel bijzonderheden met de inmiddels bereikte eindstand 1-1. Het tweede team vervolgde de zegereeks door uit in Veenendaal bij VRC met 2-4 te winnen.

De komende weken staan er voor het eerste en het tweede belangrijke wedstrijden op het programma. Volgende week spelen beide teams een thuiswedstrijd.