Tweemaal Zes niet bij de les

Na de overwinning van vorige week was het zaak voor Tweemaal Zes om dit in de tweede wedstrijd een goed vervolg te geven. Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden was van tevoren wel duidelijk, ondanks het gelijke spel van vorige week van tegenstander Oost Arnhem.

Gelijk vanaf de start was duidelijk dat Oost Arnhem zich goed voorbereid had op Tweemaal Zes. Er was een duidelijk speelplan en bij de gasten was het antwoord onvoldoende. Oost Arnhem pakte een kleine voorsprong aan het begin en Tweemaal Zes kon alleen maar volgen. De wedstrijd leek te nivelleren tot echter aan het einde van de eerste helft Oost Arnhem door bleef scoren en Tweemaal Zes daar veel te weinig tegenover stelde. Het spel was gezapig en er zat veel te weinig overleg in de aanvallen. Bij rust stond het 14 – 7.

Met een goede start in de tweede helft was het misschien mogelijk om er weer een wedstrijd van te maken. Oost Arnhem deed gewoon wat het moest doen en speelde met meer overtuiging dan Tweemaal Zes. Pas na 10 minuten in de tweede helft was het gat weer vijf doelpunten. Een doorbraakkans werd echter gemist toen er een heer in de baan van de doorbrekende dame stapte. Oost Arnhem scoorde wel en het gat werd weer groter. Aan het einde van de wedstrijd werd er pas gescoord en het gat werd uiteindelijk verkleind naar 25 – 21.

Tweemaal Zes zal goed in de spiegel moeten kijken. Het geduld om naar de goede kans toe te werken was er niet, de afstemming kan vele malen beter en misschien het allerbelangrijkste de echte drive om te winnen was niet aanwezig. Hopelijk is dit een goede waarschuwing voor de ploeg van Eric Geijtenbeek.