Logo vierklank.nl
Sport

DOS loopt tegen eerste nederlaag aan

Het is lang geleden dat DOS een veldwedstrijd verloor. Om precies te zijn op13 september 2014. Meer dan een jaar geleden verloor DOS, zo later bleek haar enige wedstrijd dat seizoen. Dit seizoen gaat het excellent met de Westbroekers. De eerste vier wedstrijden werden gewonnen, maar zaterdag was er dan de eerste nederlaag.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat de scheidsrechter in de file naar Den Haag had gestaan. De hofstad was deze dag moeilijk bereikbaar zodat DOS extra vroeg op pad was gegaan. Tegenstander Futura heeft duidelijke ambities om te promoveren. Zij stonden al drie punten achter op koploper DOS. Om te voorkomen dat het seizoen na vijf ronden al voorbij zou zijn, moest er vandaag gewonnen worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Hagenezen er dan ook vol voor. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg waardoor DOS in de achtervolging moest, een beeld wat de hele wedstrijd zou blijven. Een te groot deel van de ploeg haalde niet het niveau van de afgelopen wedstrijden. Met name het 1e verdedigingsvak speelde onder de maat. Lag dat nu aan henzelf of had de tegenstander hier ook invloed op? Gezegd moet worden dat Futura een sterk herenkwartet heeft en met name onder de korf het fysieke duel niet schuwt. Zij troffen het hierbij dat de scheidsrechter wellicht een beetje teveel naar het WK rugby had gekeken, want met korfbal had het weinig van doen. Nu treft DOS wel vaker fysieke tegenstanders maar blijft meestal gewoon haar eigen verzorgde spel spelen. Tegen Futura verzuimde DOS dit en was een nederlaag onafwendbaar.

Na een 10-7 ruststand was het niet DOS dat als eerste scoorde maar Futura. Toch kende DOS na rust een periode waarin het beter spel op de mat legde, maar het ervaren Futura liet DOS nooit dichterbij komen dan drie doelpunten. DOS was deze wedstrijd onvoldoende bij machte om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Als de scherpte in de afronding ontbreekt is het hopen dat de verdediging weinig weggeeft. Maar ook daar ontbrak de echte scherpte. Conclusie: het was het dus nét niet deze zaterdag, met als resultaat een terechte nederlaag voor DOS.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd alweer voordat men de zaal ingaat. In Westbroek is DOS gastheer van De Danaïden. De wedstrijd begint om 15.30 uur. DOS 2 won eenvoudig in en van Reeuwijk met 9-16 en blijft hierdoor koploper.

Meer berichten