Joep Gerritsen vindt de korf.

TZ laat zien wat ze kunnen

Afgelopen zaterdag moest het eindelijk gaan gebeuren voor Tweemaal Zes. Na de eerste drie wedstrijden niet thuis te hebben gegeven en vorige week de winst in de slotfase verspeeld te hebben, moest er nu gewonnen worden. Dit moest dan gebeuren tegen Sporting Delta, dat inmiddels 4 punten had verzameld. Voor de stand in de competitie was het absoluut noodzakelijk om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

In de eerste aanval bleek gelijk de dadendrang van Tweemaal Zes. Meerdere rebounds van Joep Gerritsen zorgde ervoor dat zijn vakgenoten konden blijven schieten en al snel resulteerde dat in het eerste doelpunt. Sporting Delta kon daar in de eerste volgende aanval nog wat tegen over zetten, maar daarna domineerde Tweemaal Zes de wedstrijd. In het eerste aanvalsvak werd geduldig gezocht naar de goede schot kansen en het tweede aanvalsvak combineerde op hoog tempo, maar beide speelstijlen resulteerde in doelpunten. Sporting Delta zat absoluut niet in de wedstrijd en maakte regelmatig overtredingen om het spel te ontregelen. Tweemaal Zes wist echter ook wel raad met de vrije ballen. Na de wervelende eerste helft stond er een 16 – 6 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft was het zaak om vooral mee te blijven scoren met Sporting Delta en de grote voorsprong te handhaven. Sporting Delta opende de tweede helft gelijk met een score, maar Tweemaal Zes liet zien zich niet van de wijs te laten brengen en reageerde direct. De enorme scherpte van de eerste helft was misschien afgezwakt, maar men speelde een alerte tweede helft. Dit resulteerde in een 24 – 17 overwinning. Randy Bruintjes en Lianne Meijers hadden een zeer belangrijk aandeel in de score met meerdere loepzuivere afstandsschoten. Na zo'n eerste helft had de score misschien iets hoger uit moeten pakken. Maar de ploeg van Eric Geijtenbeek pakte op overtuigende wijze de eerste punten. Uiteindelijk wist men 24 keer te scoren en dat is prima voor een veldwedstrijd. Nog twee wedstrijden te gaan voor het einde van de eerste helft van de veldcompetitie. Ook in die wedstrijden moeten nog punten gehaald worden. Het is zaak om de stijgende lijn door te zetten. Komende week wacht Top Arnemuiden, een zeer bekende tegenstander voor Tweemaal Zes. Meerdere redenen om, tot op het bot gemotiveerd, af te reizen richting Zeeland.