De Bilt scoort. (foto Henk Willemsen)

De Bilt wint van De Valleivogels

Vorige week lukte het De Bilt om twee keer terug te komen van een achterstand en om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Ook tegen De Valleivogels bogen de Biltenaren een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning.

In het eerste half uur van de wedstrijd haalde De Bilt nog niet het niveau van de voorbereiding, maar creëerde het wel een aantal grote kansen. Zo kreeg Tom na een aantal minuten al een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Een mooie voorzet van Joey controleerde hij perfect op de borst waardoor hij gelijk kon uithalen; echter zonder resultaat. Een ander schot van Tom ging wel richting het doel, maar werd door een verdediger van de lijn gehaald. Ook waren er nog twee mooie steekballen op Mike. De keeper van Valleivogels kwam echter goed uit en kon zo een tegendoelpunt voorkomen. Met een 0-0 tussenstand gingen beide ploegen dan ook de kleedkamers in.

De Bilt was ook in het eerste gedeelte van de tweede helft slordig in de passing en onzeker in de duels. Valleivogels profiteerde hiervan en kon steeds meer het doel van De Bilt opzoeken. Dit leverde een half uur voor tijd een doelpunt op. Uit een scrimmage haalde de aanvaller van Valleivogels plotseling uit waardoor hij Ricardo met een hard afstandsschot verraste in de korte hoek. Trainer Gerrit Plomp besloot al snel om opportunistischer te gaan spelen. Uit een mooi aangesneden voorzet van Roland kon Joey de bal richting doel koppen. De keeper pareerde de bal schitterend, maar kon niet voorkomen dat Steven in de rebound de bal binnenliep met zijn edele delen.

Valleivogels was duidelijk aangeslagen na de treffer en De Bilt rook bloed. Het bleef naar voren drukken en dat leverde niet veel later de voorsprong op. Een voorzet werd tegengehouden met de hand en de arbiter wees naar de stip. Evenals een week geleden schoot Mike deze penalty feilloos binnen (2-1). Ondanks verwoede pogingen van De Valleivogels kwam De Bilt hierna niet echt meer in de problemen. Een paar minuten voor tijd werd het duel beslist. Mike zette goed door en passeerde zijn directe tegenstander. Vlak voor de keeper legde hij af op de mee opgelopen Roland en hij hoefde de bal alleen nog maar binnen te lopen.

Om het plekje bij de bovenste ploegen te behouden is een overwinning volgende week bij Nieuwland van belang. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Nieuwland in Amersfoort.