Het SDO bestuur: An Stijlaart, Henny Ockhuijsen, Henk van der Loo, Bep Franken en Jo Buitenhuis.
Het SDO bestuur: An Stijlaart, Henny Ockhuijsen, Henk van der Loo, Bep Franken en Jo Buitenhuis.

Afsluiting seizoen SDO

Algemeen Algemeen

Het bestuur van de Stichting Dag voor de Ouderen De Bilt sluit het seizoen in stijl af. In een zaal van de Ontmoetingskerk aan de Julianalaan in Maartensdijk is op donderdag 1 oktober de feestelijke afsluiting van een seizoen vol leuke en leerzame uitjes.

door Marijke Drieenhuizen

Op 14 december 1990 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober tot internationale dag van de ouderen uitgeroepen. Hiermee werd vervolg gegeven aan het in 1982 opgestelde plan over Vergrijzing. Thema's die de VN in dit kader op zich genomen heeft zijn bijvoorbeeld het strijden tegen uitsluiting en eenzaamheid. De dag van de ouderen wordt al lang gevierd met op 22 november 2000 de oprichting van de Biltse stichting Dag voor de Ouderen. In eerste instantie voor de viering van 1 oktober maar al snel werden er ook andere uitjes en activiteiten ontplooid. Tegenwoordig zijn er gemiddeld acht uitjes per seizoen.

Genieten
Steeds wisselende groepen senioren nemen deel aan de verschillende uitjes. Via mond op mond reclame komen steeds meer potentiele deelnemers in beeld. In eerste instantie worden deelnemers gezocht die nog zelfstandig wonen maar weinig mogelijkheden hebben om zelf uit te gaan. Jo Buitenhuis: 'Je ziet dan dat ze genieten, daar doen we het voor. Een mevrouw genoot bijvoorbeeld al van het ritje naar een uitje. Heel lang was ze niet meer door Westbroek gereden en toen moest het eigenlijke uitje dus nog beginnen'. Vast staat altijd een bezoek aan een uitzending van MAX, daarnaast met regelmaat een rondleiding in het gemeentehuis, waarbij het de bestuursleden opgevallen is dat de burgemeester de mensen steeds verwelkomd met een -Welkom in uw eigen huis-. Ook stonden uitjes als een bezoek aan het Legermuseum, het Europarlement in Brussel, een bezoek aan de Eerste en Tweede kamer en het Watersnoodmuseum al eens op de agenda.

Film
De afsluiting van het seizoen 2015 is een gezellige middag die rond 14.30 uur begint met koffie, thee en iets lekkers. Gevolgd door de film Intouchables. Deze Franse film uit 2011 verhaalt het waargebeurde verhaal van een totaal verlamde aristocraat. Hij gaat een vriendschap aan met een verzorger uit één van de arme voorsteden van Parijs. Twee heel verschillende mannen die een bijzondere vriendschap aangaan. Een prachtige –feelgood- film die wordt getoond op een groot doek. Daarna volgt nog een samenzijn met een glaasje fris of een advocaatje met slagroom. De kosten bedragen 2,50 euro.

Aanmelden
Het bestuur van de Stichting Dag voor de Ouderen hoopt op veel bezoekers. Aanmelden kan bij Bep Franken (0346 282002), Henny Ockhuijsen (030 2202558), An Stijlaart (0346 214749), Jo Buitenhuis (0346 212390) of Henk van der Loo (030 2202458).