Salvodames starten met winst

De start van de competitie voor de Salvodames is uitstekend verlopen. Met een geheel nieuw team werd met grote inzet tegen het gepromoveerde Armixtos uit Amsterdam de eerste competitiewedstrijd gewonnen met 3-1.

Het was zeer de vraag hoe het eerste competitieduel zou verlopen. Maar liefst vijf speelsters uit het team van vorig jaar waren niet beschikbaar. Wegens zwangerschappen, blessures en het vertrek van een speelster. Het team was op veel plekken gewijzigd en opnieuw ingevuld. De zwangere gelegenheidscoach Rianne Diepeveen en haar team stroopten de mouwen op om er het beste uit te halen.

Ralleys
Vanaf het eerste punt werd er met volle inzet gestreden. Omdat beide teams aanvallend geen echte uitblinksters hadden kwamen er ontzettend veel ralleys voor in het spel en werd er verdedigend van de speelsters veel gevraagd. Vooral Salvo wist hier goed mee om te gaan. De nieuwe spelverdeelster Tara van Honschoten speelde een prima partij en wist gedurende de gehele wedstrijd alle aanvalsters goed te bereiken.

De start van de 1e set was voor de tegenstander. Binnen no time stond Salvo met 0-5 achter. Toen begonnen de Maartensdijkse dames pas aan de wedstrijd. Punt voor punt werd de achterstand weggespeeld en ontstond er een gelijk opgaande strijd met veel ralleys. Tot 23-23 gaven de teams elkaar niets toe. Door een fout van de tegenstander en een mooi punt van Daisy van Eck won Salvo deze set met 26-24. De 2e set kwam Armixtos terug. Zij hadden de set onder controle en scoorden veel meer dan Salvo waar de kracht in de aanval ontbrak. Deze set ging naar Armixtos met 18-25.

Druk
De derde set lag het initiatief in de wedstrijd weer bij Salvo. Met name door flinke servicedruk wist Salvo al snel op een ruime voorsprong te komen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Deze set werd overtuigend gewonnen door Salvo met 25-17. Salvo begon ook fel aan de 4e set. De dames roken de winst. Maar ook Armixtos wist dat het deze set moest winnen om nog een punt te kunnen halen. De set ging lange tijd gelijk op, met lange rally's en mooi gescoorde punten. Door een aantal goed geplaatste ballen van Salvo en een paar fouten aan de kant van Armixtos wist Salvo deze spannende 4e set met 25-23 binnen te halen en een mooie 3-1 overwinning in de wacht te slepen.
Zaterdag 3 oktober spelen de dames om 20.00 uur in Amsterdam tegen v.v. Amsterdam in sporthal Blauwwit.