Tweede helft brengt KV Nova winst

Afgelopen zaterdag nam Korfbalvereniging Nova met een 12-15 score twee punten mee uit Geldermalsen. CKV Animo werd laat in de tweede helft afgeschud door de Biltse korfballers.

Nova kwam scherp uit de startblokken. Binnen vijf minuten wist Jaco Schippers te scoren. Kort daarna werkte Richard van der Pas behendig een afgevangen bal door de korf. Toen Animo, dat na twee wedstrijden op haar eerste punten aast, wakker was, begonnen ze raak te schieten. Zo waren tien minuten later de rollen omgedraaid met 5-4. Na de gelijkmaker van Nova konden beide ploegen maar moeizaam scoren. Er werd in de aanvalsvakken hard gewerkt, maar goede kansen werden niet gecreëerd. Animo benutte nog een strafworp en ging zo de rust in met een minimale voorsprong.

De tweede helft betrad Steven Bakker het veld. Als rebounder moest hij zorgen voor wat meer systeem in de aanval van Nova. Inge van Eck maakte snel dankbaar gebruik door een afstandsschot te scoren. Na 6-6 en 7-7 was het de ploeg van Wouter van Brenk, die het heft in handen nam. Maar telkens als het op een voorsprong van twee of drie punten dacht het pleit te gaan beslechten, moesten ze een tegendoelpunt incasseren. Animo liet zien dat het een stug team is met veel vechtlust. Maar Nova liet ze na de 9-12 van Coen van Eck niet meer dichterbij komen. Met langere aanvallen en geduldiger spel werkte de ploeg ze zich naar de eindstreep. Bij 12-15 zat de speeltijd erop.

Nova doet prima zaken met vier punten uit drie wedstrijden. Hiermee is er een soort subtop/middenmoot gevormd samen met HKC (U) en Viking. Aanstaande zaterdag wordt het nog onbekende SDO ontvangen. Deze ongeslagen club uit Veldhoven bekleedt samen met MIA de eerste twee posities van de ranglijst. De ontmoeting wordt voorafgegaan aan Nova 2 - Fiducia 2. De reserves boekten afgelopen weekend de eerste winst door met 5-11 van Victum 3 te winnen.