Dos laat zich niet van de wijs brengen.
Dos laat zich niet van de wijs brengen.

DOS boekt ruime overwinning

Algemeen Sport

De DOS trein dendert maar door. Zaterdag boekte de formatie van coach Steven Brink de derde overwinning op een rij.

Tegenstander Spirit steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. De sympathieke vereniging uit Voorthuizen wil zo snel mogelijk promoveren naar de Overgangsklasse. Om deze ambitie kracht bij te zetten hebben zij de ervaren coach Herman van Gunst aangetrokken, die eerder al Korfballeague ploegen trainde. De afgelopen twee seizoenen was Spirit steeds te sterk voor DOS in de onderlinge competitiewedstrijden. Op een oefentoernooi ter voorbereiding op de competitie hadden de Westbroekers voor het eerst gewonnen. Zij wisten dat er nu kansen lagen voor een competitie overwinning.

Scherper
Bij promovendus DOS staat het hele team vol zelfvertrouwen in het veld na twee mooie overwinningen. Bij de start van de wedstrijd was de spanning bij beide teams merkbaar. Kleine overtredingen werden direct afgestraft met vrije ballen. Het meer ervaren Spirit leek hier een voordeel te pakken, maar na 3-3 kwam DOS meer los. DOS creëerde meer kansen dan de gasten en was ook net iets scherper in de afronding. Halverwege had DOS al een mooie 11-6 voorsprong gepakt, maar was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld.

Spanning
Dat bleek ook wel toen Spirit direct na rust 11-7 scoorde en de spanning weer terugbracht in de wedstrijd. DOS liet zich niet van de wijs brengen, gaf de ploeg uit Voorthuizen geen ruimte meer en bouwde zo beetje bij beetje de voorsprong uit naar zes doelpunten verschil. Een versnelling halverwege de tweede helft bracht het verschil op tien punten, waarmee het verzet bij Spirit was gebroken. Soeverein spelend vergrootte DOS de voorsprong en het thuispubliek genoot. Steven Brink bracht nog vier invallers in het veld waarvan Sara Nap nog tweemaal doel trof en Mathijs de Rooij het laatste en dertigste doelpunt maakte. Een mooie klinkende 30-17 einduitslag tegen titelkandidaat Spirit bracht DOS in extase.

DOS behoudt haar ongeslagen status en blijft medekoploper. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen het nog puntloze Duko in Duiven. Aanvang is om 15.30 uur. Ook DOS 2 blijft koploper dankzij een 13-4 overwinning op Nova.