Er is nog ruimte genoeg rond het biljart voor nieuwe leden. Alle leden zijn bereid om hun kennis en kunde op het groene laken te delen.
Er is nog ruimte genoeg rond het biljart voor nieuwe leden. Alle leden zijn bereid om hun kennis en kunde op het groene laken te delen.

Biljarten in Westbroek is vooral gezellig

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Al meer dan 25 jaar is café De Poort in Westbroek de thuisbasis van de biljartvereniging met dezelfde naam. Elke donderdagavond beoefenen de biljarters met veel plezier hun sport op het groene laken. Vooral libre is hun spelletje.

Biljartvereniging De Poort beoefent de biljartsport op een kleinschalige manier. De vereniging neemt niet deel aan de reguliere biljartcompetitie maar de leden spelen onderlinge competities binnen de eigen vereniging. Gezelligheid is daarbij een belangrijke factor.

Ledenbestand
Door allerlei oorzaken zoals ziekte, overlijden en ouderdom is het ledenbestand de laatste jaren behoorlijk teruggelopen. Op dit moment telt de vereniging nog tien actieve leden. Er is genoeg ruimte om nieuwe leden te verwelkomen. De Poort is geen mannenbolwerk. Het actieve ledental is gemêleerd en bestaat uit drie dames, drie jongeren en vier heren. Door het geringe aantal leden spelen deze op de clubavonden veel tegen elkaar in een onderlinge competitie. Nieuwe spelers brengen weer nieuw elan in de vereniging en er komt meer afwisseling in de partijen. Ook jeugd is van harte welkom. Formeel kan dat vanaf 18 jaar. Nieuwe leden worden persoonlijk begeleid om biljarten te leren of zich te verbeteren.

Gezelligheid
De biljarters hechten ontzettend veel belang aan een gezellige sfeer. In dat kader worden er ook activiteiten georganiseerd als jaarlijkse barbecue, een weekend weg en speciale biljartavonden. Voorbeeld hiervan is het kersttoernooi dat over twee of drie avonden wordt verspreid en waar met vier ballen wordt gespeeld met aangepaste puntentelling. Mensen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Roel Jansen van Jorksveld, tel: 06 20252562.