Nova maatje te groot voor ZKC '31

In de derde wedstrijd van het nog jonge seizoen kreeg het vlaggenschip van Nova het relatief onbekende ZKC '31 uit Zaandam op bezoek. Na 70 minuten stapten de Biltse korfballers als overtuigende winnaar van het veld: 31-12.

Op een goed gevuld Sportpark Larenstein opende Jaco namens Nova de scoren middels een strafworp en een afstandsschot: 2-0. Kort daarna liet de opponent uit de Zaanstreek ook de eerste score noteren. Na een kwartier spelen stond het 8-4 en bouwde Nova gestaag de voorsprong verder uit. Opvallend was vooral het soort tegendoelpunten dat Nova incasseerde in de eerste helft; korte kansen door toedoen van onoplettendheid. In de 1-tegen-1 situaties wist ZKC '31 nauwelijks ruimte en tijd te vinden om tot goed uitgespeelde doelkansen te komen. Bij een tussenstand van 9-6 trapte Nova het gaspedaal even goed in, wat resulteerde in een sprint naar een 15-7 ruststand.

Run
Nadat de bezoekers de score in de 2e helft had geopend met een strafworp (15-8), plaatste Nova direct na rust een tweede run, met 7 opeenvolgende doelpunten in een tijdsbestek van 9 minuten: 22-8. En toen stond er nog ruim 20 minuten te spelen op de klok. De bezoekers gingen vervolgens met een drietal onbesuisde acties fysiek over de schreef, maar kwamen telkens met een aanmaning weg. Nova bleef kalm, tankte vertrouwen en korfbalde zich uiteindelijk naar een mooie zege. Eindstand: 31-12.

Continu
'Vandaag was wederom een mooi voorbeeld van hoe onze spelers, met de juiste timing in loopacties en passing, ervoor zorgen dat de tegenstander continu met vier verdedigers achter de bal aan moet lopen. Dan wordt het simpelweg onmogelijk om gaten die daardoor vallen te dichten en dus ons van scoren af te houden', aldus coach Wouter van Brenk. Volgende week reist Nova af naar Ermelo voor de wedstrijd tegen Dindoa. Aanvang: 15.30 uur.