Ton van der Hart komt nog wel eens obstakels tegen tijdens zijn ritten.
Ton van der Hart komt nog wel eens obstakels tegen tijdens zijn ritten.

Obstakels en een georganiseerde rit

Algemeen

door Henk van de Bunt

'Af en toe denk je dat hekjes en andere obstakels overal worden gezaaid. Op de meest onzinnige plaatsen vind je de obstakels'. Aan het woord is Ton van der Hart, een frequent Maartensdijks scootmobieler die telkens wanneer het maar even kan er met zijn onmisbare vervoermiddel op uit trekt.

Ton: 'Enige tijd geleden is er trottoir bijgelegd langs de PLUS in Bilthoven. Dat leek een hele vooruitgang met zelfs een afritje voor kinderwagens en scootmobielen. Helemaal verbaasd was ik onlangs dat er een hek was geplaatst. Ik denk dat het is om brommers e.d. tegen te houden, maar daar zijn toch andere manieren voor. Hopelijk ziet de gemeente haar dwaling nog in en herstelt deze'.

Voetpad
Anna Fallon antwoordt namens de gemeente: 'Het hekje is neergezet om te voorkomen dat fietsers het voetpad gebruiken. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de nieuwe verkeerssituatie was er geen trottoir of fietspad ingetekend op de Leyenseweg aan de kant van de Plus. Dit vanwege de verkeersveiligheid op de kruising met de Berlagelaan. Omdat in praktijk bleek dat veel voetgangers toch overstaken en dit ook voor gevaarlijke situaties zorgde, is de situatie door de verkeerskundige van de gemeente opnieuw bekeken. In overleg met wijkraad De Leyen is gekozen voor deze oplossing, dus wel een trottoir met oversteekplaats voor voetgangers maar geen fietspad. Fietsers en scootmobielen kunnen het fietspad aan de zuidzijde van de Leyenseweg gebruiken en dan via de rotonde of omrijden via de Donsvlinder om de supermarkt te bereiken'.

Rit
Van der Hart vertelt ook nog: 'Samen met Wout van den Brink willen wij een scootmobielrit organiseren in deze omgeving op zaterdag 27 augustus. Vertrek ca 13.00 uur vanaf het Maertensplein. De tocht gaat via Westbroek naar de Kanaaldijk om de eendenkooi te bekijken en daarna via vliegveld Hilversum terug naar Maartensdijk.

Indien gewenst maken we een tussenstop om ergens iets te drinken. Voor de betreffende dag zijn de sleutels geregeld voor de afsluithekken op de Kanaaldijk; dus iedereen met een scootmobiel of anders kan erdoor. Mensen die de groep willen begeleiden (met de fiets) zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden; iets drinken onderweg is op eigen rekening. Wanneer de rit een succes is komen er mogelijk meer ritjes. Bij mindere weersomstandigheden wordt de rit verplaatst. Aanmelden kan via avdhartj@kpnmail.nl.