Vincent Cornelissen ontvangt  de Melvin Jones Award uit handen van Margaret Diekhuis.
Vincent Cornelissen ontvangt de Melvin Jones Award uit handen van Margaret Diekhuis.

Melvin Jones Award voor Lions lid

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vincent Cornelissen, lid van de Bilthovense Lions Club Stichtse Hart, zal vrijdagavond 1 juli niet snel vergeten. In plaats van de gebruikelijke activiteiten op zo'n Lions' avond, werd hem de hoogst haalbare onderscheiding, de Melvin Jones Award, uitgereikt door Districts Gouverneur Margaret Diekhuis.

'Ik ben sprakeloos. Ik weet echt niets te zeggen en dat overkomt mij toch niet vaak', luidt de reactie van Vincent Cornelissen. Hij vervolgt: 'Ja, misschien lukt het toch. Vanavond zou een bestuurswisseling plaatsvinden en ik zei nog tegen Cees Meijs, de president van onze afdeling, goh, volgens mij krijg jij een onderscheiding voor al jouw verdiensten voor onze afdeling. Met al die pers hier, en Margaret Diekhuis is hier ook niet zomaar'. Dat dit voor Cornelissen zelf zou zijn, had hij niet bij stilgestaan.

ALS Lenteloop
Cornelissen betekent veel voor de Lions, maar ook voor de maatschappij. Op 17 april dit jaar organiseerde hij de eerste ALS Lenteloop, een hardloop- en wandelevenement, gecombineerd met een feestelijke muzikale middag in Bilthoven. Cornelissen: 'Iedereen deed mee. Van de allerkleinste van drie, die lekker meewandelde, af en toe in de buggy, hardlopers die onder de veertig minuten de tien kilometer liepen tot en met de oude dame die met rollator de ALS special liep. Dat maakt mij trots! Wat een inzet, maar ik heb dit niet alleen gedaan, maar met hulp van de Lions en vele vrijwilligers'.

Geslaagd
Het initiatief van Cornelissen was in alle opzichten geslaagd: geld inzamelen voor de strijd tegen ALS, de gezamenlijkheid van samen lopen te organiseren èn samen het leven vieren. Uiteindelijk werd 235.000 euro opgehaald voor het goede doel, een gigantisch bedrag. Cornelissen: 'Vorig jaar is bij mij ALS geconstateerd, een vreselijke ziekte. Graag wilde ik, met hopelijk heel veel mensen, samen lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen, voor onderzoek naar een medicijn tegen ALS. Nou, dat is gelukt'.

Bijzonder tintje
Diekhuis is trots dat mensen als Cornelissen lid zijn van de Lions en dat zij hem dan ook mag onderscheiden met het hoogst haalbare binnen de Lions Club: de Melvin Jones Award. Aan het eind van haar speech vertelt Diekhuis nog: 'Vincent, ik denk dat jíj deze avond niet zo snel zal vergeten, maar ook voor míj heeft deze avond een bijzonder tintje. Op mijn eerste dag als Districts Gouverneur werd mij gevraagd de Award uit te reiken. Het is mij een genoegen en een enorme eer om de uitreiking te doen'.