Meldpunt keukentafelgesprek De Bilt

Algemeen Politiek

De PvdA De Bilt opent opnieuw haar meldpunt keukentafelgesprekken. Directe aanleiding zijn signalen dat de wachttijden opgelopen zijn tot meerdere weken.

Raadslid Erik van Esterik: 'Wij hebben vernomen, dat mensen die zich melden bij het Sociaal Team voor een keukentafgesprek - bijvoorbeeld omdat er maatwerkzorg nodig is - te horen krijgen dat dit wel enkele weken kan duren. Dit wordt zelfs schriftelijk bevestigd. Dit is voor ons aanleiding om ons meldpunt te heropenen om te horen wat de ervaringen zijn van mensen die hiermee te maken hebben gehad'. De PvdA De Bilt opende ruim een jaar geleden ook een meldpunt toen bleek dat de kwaliteit van de keukentafelgesprekken ver onder de maat was.

Kwaliteit
Van Esterik: 'De kwaliteit is toen door het College snel verbeterd. Wij hopen nu hetzelfde te bereiken. Mensen melden zich niet voor niks bij het Sociaal Team. Er is hulp nodig en men kan niet weken wachten. We vragen mensen hun ervaringen met ons te delen zodat we deze, vanzelfsprekend anoniem, kunnen gebruiken om het College aan te sporen actie te ondernemen. Het meldpunt is te bereiken via keukentafelgesprekdebilt@hotmail.com.