VVD'ers doen aangifte identiteitsfraude

Algemeen Algemeen

Twee voormalige VVD-raadsleden uit De Bilt doen aangifte wegens identiteitsfraude. De namen van Anne Doedens en Natasja Steen zijn ten onrechte gebruikt om een stem te laten horen tegen de wens van de liberalen om op zondag winkels te openen.

Via de website koopzondagdebilt.nl kunnen tegenstanders van een koopzondag in De Bilt hun stem laten horen. Via een formulier wordt een mail gestuurd naar alle raadsleden van de gemeente. Tegenstanders hoeven alleen hun naam en mailadres in te vullen.

Nep-adres
Onbekenden hebben de namen van Doedens en Steen ingevuld met een nep-mailadres. Daarmee lieten zij zogenaamd namens de raadsleden weten tegen koopzondag te zijn; dit terwijl de VVD groot voorstander is van een zondagsopenstelling van winkels. Anne Doedens heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie met verwijzing naar identiteitsfraude. Natasja Steen gaat dat ook doen. Volgens fractievoorzitter Christiaan van Nispen tot Sevenaer zijn er inmiddels ruim 150 mailtjes binnengekomen via de website.

Onderzoek
De website is een initiatief van buurtvereniging Wijk de Bilt. Mede-initiatiefnemer Nico Drieënhuizen hoopt op onderzoek naar de zondagsopenstelling. Hij zegt nadrukkelijk dat dit niet de bedoeling was van de website en denkt dat voorstanders van koopzondag dit op hun geweten hebben. De gemoederen lopen hoog op in De Bilt rond de koopzondag. Op 21 april beslist de gemeenteraad of de Bilt 52 koopzondagen krijgt.