De organisatie zorgde er op het terrein voor dat de coronamaatregelen goed in acht werden genomen.
De organisatie zorgde er op het terrein voor dat de coronamaatregelen goed in acht werden genomen. Foto: Dirk Steenaart

Westbroek Open weer groot succes

Sport

Een week lang kregen de honderdvijftien tennissers uit Westbroek en omstreken de kans om met plezier de beste te worden tijdens het 2e Westbroeks Open Toernooi.

In Westbroek zijn ze wel van de toernooien. Regelmatig staat Tennisvereniging het Kraaienveld open om een leuk toernooi te organiseren. Dit doet de activiteitencommissie met veel plezier en passie en dat betaalt zich keer op keer uit tot een groot succes op maar ook zeker rondom de baan. Met 115 aanmeldingen krijgt ook dit toernooi een plekje in de categorie 'geslaagd'.

Toernooi

Het is, zeker in deze tijd, lastig om een toernooi te organiseren. Het afstand houden op de baan is over het algemeen bij tennis niet een probleem. Maar voor buiten de baan was dit een grote klus; banken en stoelen stonden ver genoeg uit elkaar. Ook moest je je van tevoren registreren, waardoor de organisatie goed kon zien hoeveel publiek er was, maar ook om bij een eventuele Corona-besmetting direct georganiseerd en handelend op te kunnen treden.

Alles was goed georganiseerd: Looplijnen, genoeg zitplekken... overal is goed over nagedacht. Zelfs heeft de commissie een eigen weerman kunnen regelen; Huib Stekelenburg, tevens ook voorzitter van de Westbroekse tennisvereniging.

door Dirk Steenaart

!