Logo vierklank.nl
Judith Verbeek: ‘Bewegen zet de deur open naar veerkracht: je vermogen om je aan te passen aan de veranderingen en uitdagingen die het leven voor je heeft’.
Judith Verbeek: ‘Bewegen zet de deur open naar veerkracht: je vermogen om je aan te passen aan de veranderingen en uitdagingen die het leven voor je heeft’. (Foto: )

Veel gezonde mensen maken samen een gezonde samenleving

De Biltse Week van de Duurzaamheid (9-18 oktober 2020) staat in het teken van #BetheChange; ‘Maak zelf een verschil door dat te doen, wat jij belangrijk vindt om de Biltse samenleving duurzamer te maken’. 

Dat kan van alles zijn zolang het onder de 17 Global goals van de VN valt. Een van de 17 doelen is gezondheid en welzijn. Judith Verbeek werkt vanuit De Beweegruimte aan dit doel. Als manueel fysiotherapeut begeleidt zij mensen dagelijks van Klacht naar Kracht.

Van Klacht naar Kracht

Judith zelf raakte in 2016 haar energie grotendeels kwijt. De setting, waarin ze werkte paste niet meer: de werkdruk en de administratieve lasten namen steeds meer toe. Alleen een klacht of symptoom bestrijden bleek niet voldoende. Toen ze noodgedwongen afstand moest nemen van haar werk, realiseerde zij zich weer wat gezond zijn voor haar betekende; vrij kunnen bewegen met plezier. Haar kracht kwam weer terug. Judith vertelt: ‘Ik wist toen dat ik mensen zich bewust wil laten worden van hun eigen zelfherstellende vermogen. Gezondheid is meer dan fysieke fitheid. Het gaat ook om doen wat echt belangrijk voor je is. En uitzoeken welke stappen je dan kunt zetten. Van het begeleiden van dat persoonlijke en creatieve proces krijg ik enorm veel energie’.

#Bethechange
Vanuit het pand ‘De Beweegruimte’ aan de Molenkamp vertelt Judith verder: ‘Als ik mensen ondersteun in duurzaam gezond zijn, wie weet wat zij dan weer teweeg brengen. Zo kunnen we samen het verschil maken; dat leidt tot een vriendelijker, levendiger en gezonder samenleving. Mijn werk geeft me enorm veel voldoening en ik heb vaak aan het einde van de dag nog meer energie dan aan de start!’

Week van de Duurzaamheid 2020
Op 11 oktober om 10.30 uur organiseert Judith bij het Biltse meertje een praktische buitenworkshop waar men zelf kan ervaren hoe je de gezondheid kunt vergroten. En op zondag 11 oktober om 16.30 uur draait zij de film 'Dansen met gehoornde dames’. Daar zie je hoe ook anderen kiezen voor bevorderen van gezondheid. Meld je vooraf aan bij judith@debeweegruimte.nl. (Joanne Penning) 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de Biltse Week van de Duurzaamheid? Dat kan door activiteit te melden of er één in die week te bezoeken. Zie www.duurzaamdebilt.nl.

Meer berichten