Maikel Rijdes: ‘Dit event wordt mede ondersteund en georganiseerd door Annelies van de Goede (links) en Marijke Holleman (rechts) van huisartsenpraktijk Maartensdijk.
Maikel Rijdes: ‘Dit event wordt mede ondersteund en georganiseerd door Annelies van de Goede (links) en Marijke Holleman (rechts) van huisartsenpraktijk Maartensdijk.

Word gids van je eigen leefstijl

Algemeen

door Henk van de Bunt

Het platform Gezond Dorp Maartensdijk organiseert op 30 mei op initiatief van gemeente De Bilt allerlei activiteiten in De Vierstee. Insteek is meer invloed op je gezondheid krijgen door het aanpakken van je leefstijl. Voeding, bewegen, sport, ontspanning en slaap spelen daarbij een grote rol. 

Buurtsportcoach Maikel Rijdes vertelt: ‘Beweging is gezond en belangrijk. Nu we corona grotendeels achter ons hebben liggen is een mooie tijd aangebroken om te werken aan je leefstijl. Wil je gezonder leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Of lukt het je niet om tot actie over te gaan? Op een leefstijlevent kun jij met al je vragen terecht bij meerdere professionals. Op zo’n event komen alle verschillende aspecten van leefstijl aan bod: beweging, voeding, ontspanning, slaap, verbinding, financiën. Het aanbod wordt opgedeeld in 3 thema’s: energie inname, energie uitgave en energiebalans.

Hulp

In Maartensdijk wordt lokaal actief samengewerkt door fysiopraktijken, apotheken, Huisartsenpraktijk Maartensdijk, de Schaafsma-kliniek, Mens De Bilt; samen georganiseerd in Gezond Dorp Maartensdijk. Maikel Rijdes vervolgt: ‘Om daarbij te helpen organiseren deze maatschappelijke organisaties in Maartensdijk op 30 mei van 15.30 tot 20.30 uur een leefstijlevenement, waardoor je mogelijk een gids kunt worden van je eigen leefstijl. Er is om 19.00 uur een workshop positieve gezondheid, je kunt professionals het hemd van het lijf vragen. Er is aandacht voor alle volwassen en 65+’ers. Het evenement - ook bestemd voor inwoners van Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek wordt in De Vierstee in Maartensdijk gehouden’. 

O.a. 2Move, buurtsportcoaches, JudoKan, Korfbal TZ, TV Tautenburg, Gympo!nt en SVM organiseren activiteiten waarop ingeschreven kan worden. Er is beperkt plaats: Voor meer informatie en/of aanmelden: m.rijdes@mensdebilt.nl