Juf Elina geeft op 1,5 meter afstand les aan de kinderen van groep 4.
Juf Elina geeft op 1,5 meter afstand les aan de kinderen van groep 4.

Samen sterk voor ‘Kompas’

Algemeen

De basisscholen gingen vanaf maandag 8 juni definitief weer alle dagen open voor alle leerlingen. Twee weken geleden werd dit besluit al genomen door het kabinet, maar toen nog wel met een slag om de arm voor het geval het coronavirus zich toch weer zou verspreiden. 

Het vooruitzicht om de deuren definitief helemaal te openen, zou alleen niet doorgaan als ‘uit alle lopende onderzoeken naar de verspreiding van het virus in het primair onderwijs blijkt dat dit niet verantwoord zou zijn’, aldus het kabinet twee weken terug. 

‘t Kompas
Directeur Marin van Duuren van ’t Kompas in Westbroek vertelt: ‘Vanaf maandag 8 juni zijn alle leerlingen weer op 't Kompas te vinden. Na een periode van thuisonderwijs en om de beurt naar school zijn de leerkrachten heel erg blij alle kinderen dagelijks weer te zien. 's Morgens worden de kinderen verspreid door hun ouders naar school gebracht. Ondanks het motto van de school 'Samen sterk voor!' mogen ouders helaas nog steeds niet de school in. Dat vindt de school heel erg jammer’.

Klassen
‘In de lokalen werken de leerkrachten zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van de kinderen, worden er spatschermen gebruikt, hebben alle groepen apart van elkaar pauze en gelden de hygiëneregels (regelmatig handen wassen, deuren open laten staan, niezen in de elleboog, enz.). Vanaf 13.45 uur worden de leerlingen weer verspreid door hun ouders opgehaald.

Flexibel
Het team van 't Kompas is er onwijs trots op hoe de kinderen en ouders met alle gekozen maatregelen omgaan. Er wordt veel flexibiliteit van iedereen gevraagd, maar het wordt 'gewoon' gedaan. Zo is het toch nog met elkaar 'Samen sterk voor...weer veilig naar school!'

[door Henk van de Bunt]

Meester Adriaan gebruikt een spatscherm om Annica dichterbij uitleg te kunnen geven