Bernard Nieuwenhuis staat voor wat hij verkoopt.
Bernard Nieuwenhuis staat voor wat hij verkoopt.

Ondernemen in Corona-tijd

Algemeen

- LMB Van Ginkel -

door Henk van de Bunt

‘LMB Van Ginkel is er voor professional en particulier’; dit was de openingszin van een artikel van precies een jaar geleden van collega Kees Diepeveen, waarin hij aandacht schonk aan Landbouwmechanisatiebedrijf Van Ginkel, wat verscholen liggend aan de Dorpsweg 47b in Maartensdijk. 

De showroom annex winkel is vanaf de weg wat minder zichtbaar, maar door juist wat meer aan die weg te timmeren weten meer mensen dat ze naast grote landbouw- en parkmachines ook ander tuingereedschap leveren bij het bedrijf van Maarten Klein en mede-eigenaar Jeroen Nieuwenhuize. Naast kleiner tuingereedschap als snoei- en heggenschaar, kantenknipper, bezem en ook losse stelen is er ook een uitgebreide keuze aan bijv. sproeiers en slangen in het assortiment. Het is het bedrijf aardig gelukt de slogan van 2019: ‘We willen een partner zijn voor zowel professional als particulier' waar te maken.

Reparaties
Ook de Corana-tijd is LMB van Ginkel niet zomaar voorbijgegaan. Medewerker Bernard Nieuwenhuis vertelt hierover: ‘Wij hebben direct met de klant de RIVM-richtlijnen goed in acht genomen. Ondanks de corona-beperkingen zijn de reparaties aan machines en materieel gewoon door blijven gaan. De levering van machines en onderdelen laat langer op zich wachten, veel mensen hebben daar begrip voor. Grote investeringen blijven wat achter; een particulier gaat zelf aan de slag. Men schaft zelf machines aan en investeert in de tuin. Nieuwenhuis bevestigt ook de indruk dat mensen nu ook wel wat anders aan hun hoofd hadden en misschien nog hebben dan de tuin: ‘Toch zijn er ook mensen, die juist nu ze thuis zijn en het weer wat beter wordt, wel met de tuin aan de slag gaan. Maar dan zelf. Veel mensen met kinderen zien het als een welkome afwisseling van thuis zitten. Gelukkig is er bij ons meestal voldoende voorraad; wij zien ze graag komen. De assortiment-uitbreiding heeft ons goed gedaan. Wij hebben de particulier meer te bieden; van hark tot robotmaaier. Hand-, elektrisch-, accu-gestuurd en gemotoriseerd materiaal. We hebben het allemaal.'

Vaderdag
Het bedrijf en de medewerkers zijn zeer klantgericht bezig; gezamenlijk adviseren ze bij een keuze voor en eventuele aankoop; er kan in de showroom gekozen worden uit vele modellen. Indien nodig en gewenst kan het advies - bijvoorbeeld over aansluiting en werkwijze - verder worden geoptimaliseerd.

Bij van Ginkel kan er ook gehuurd worden; bijvoorbeeld een verticuteermachine, kloofmachine, versnipperaar, onkruidborstelmachine, hogedrukspuit, zitmaaier en zoveel meer.

Voor Vaderdag krijgt men van 11 tot en met 20 juni bij besteding van tenminste 25 euro een tuin-stoffer-en-blik cadeau. 

!