Wanneer een karwei samen wordt opgepakt is het snel en gemakkelijk gedaan.
Wanneer een karwei samen wordt opgepakt is het snel en gemakkelijk gedaan. Foto: Eric Maarthuis

Samen aan de slag

Algemeen

Enkele maanden geleden namen enkele bewoners van de Lester Pearsonweg in De Bilt het initiatief en met de omwonenden van het speeltuintje een keer de koppen bijeen te steken. In een goed bezochte bijeenkomst werden enkele plannen ontworpen. Het speeltuintje moet weer aantrekkelijker worden voor de kinderen, de groenvoorziening moest echt worden opgeknapt en ‘laten we het vooral samen doen, want dat is ook nog eens gezellig’. 

door Henk van de Bunt

Stap één was contact zoeken met de gemeente en met de Belangenvereniging Weltevreden. Die waren enthousiast over de plannen en gingen na waar zij konden helpen. Een tijdje terug was de eerste klusdag geweest voor het speeltuinteam en werden de speeltoestellen opgeknapt, veilig gemaakt en van nieuwe verf voorzien. 

Groenteam

Daarna ging het groenteam verder met het maken van plannen; zij werden hierbij geholpen door een tuincentrum, die gratis het ontwerp maakte. Op 7 maart ging het groenteam aan de slag met de struiken en de planten. Vanuit alle huizen van de Lester Pearsonweg kwam er hulp of koffie. Het was supergezellig en omdat er zoveel hulp was, bleek de klus aan het einde van de ochtend al bijna klaar; het bewijs van het spreekwoord ‘van de vele handen’. Het kwam mooi uit dat het de dag ‘erna’ flink regende, zodat de natuur ook een helpende hand toestak. 

In april staat er een buurtborrel gepland, maar het is de vraag of het coronavirus dit toelaat. Hoe dan ook, dit mooie initiatief heeft de buurt dichter bij elkaar gebracht en dat is in deze onzekere tijd mooi meegenomen.