Logo vierklank.nl
Evelien Ribbens op kantoor in gesprek met een van de cliënten.
Evelien Ribbens op kantoor in gesprek met een van de cliënten.

Mens is er nog steeds voor alle inwoners

In het gesprek met Evelien Ribbens, directeur van Mens De Bilt, was ‘Wij zijn er nog steeds voor u’ de rode draad in haar betoog: ‘Wat zijn er toch ontzettend veel mensen die dolgraag iets voor een ander willen betekenen. Zeker in deze tijd van crisis’. 

‘Alle activiteiten , bijeenkomsten , spreekuren en huisbezoeken moesten worden platgelegd bij Mens De Bilt. Maar we zijn direct aan de slag gegaan. Er zijn nieuwe initiatieven opgezet en er worden 10.000 kaartjes in de gemeente verspreid om duidelijk te maken, dat Mens De Bilt er nog steeds is, voor alle inwoners. Massaal hebben zich mensen gemeld, die zich willen inzetten om eenzaamheid en isolement te beperken’.

Initiatieven

Daaruit zijn nieuwe initiatieven ontstaan. Evelien noemt ze: 

  • ‘De ‘Biltse telefoonlijn’ is opgezet waarmee mensen zich kunnen melden als zij (dagelijks) gebeld willen worden om een praatje te maken. Veel vrijwilligers hebben zich al gemeld om deze dienst uit te voeren.
  • Er is een boodschappendienst gestart.
  • We koppelen vrijwilligers aan mensen die in een isolement zitten.
  • Er is een honden-uitlaat-dienst opgezet voor diegenen die de deur niet uit kunnen. 
  • Vrijwilligersorganisaties, die plotseling een tekort aan vrijwilligers hebben, kunnen zich ook bij Mens melden. We zoeken nog mensen die taken kunnen overnemen’. 

Bellen

‘De medewerkers van Mens bellen deze weken ook alle mensen die normaal gesproken op de servicecentra kwamen en ook de oudere mantelzorgers. Gewoon voor een luisterend oor en vragen of we iets voor hen kunnen betekenen. Op onze website bundelen we alle ‘corona-initiatieven’, die er zijn; zowel die in De Bilt als landelijk’. 

Eenzaamheid

Koning-Willem Alexander eindigde zijn toespraak vrijdag jl. met de woorden: ‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’. Evelien besluit haar betoog met ‘In deze geest getuigen al deze activiteiten van een gevoel van saamhorigheid en er willen zijn voor elkaar. Zeker in onze gemeente is die geest voelbaar en dat doet enorm goed’. Voor meer informatie kijk op www.mensdebilt.nl         (Frans Poot)

Meer berichten