Logo vierklank.nl
De lindeboom heeft een nieuwe standplaats op het trapveldje gekregen.
De lindeboom heeft een nieuwe standplaats op het trapveldje gekregen. (Foto: José Stortelder)

Groene werkzaamheden in Westbroek

door Henk van de Bunt

Nadat de rioleringswerkzaamheden in de nieuwbouw van Westbroek waren afgerond zijn er, in opdracht van de gemeente en in overleg met de werkgroep Biodiversiteit Westbroek, in de week van 16 maart zeven bomen en honderden bij-vriendelijke struiken geplant. 

Daarnaast is een volwassen lindeboom verplaatst, die anders - vanwege huizenbouw -gekapt had moeten worden. Ook is er alsnog een dier- en kindvriendelijke oever gemaakt en is het hek langs het speelveldje verplaatst. De werkgroep complimenteert de gemeente met de ruimhartige keuze van veel verschillende soorten en de uitvoerders met hun keurige werk.

Koffie

Namens de Werkgroep Biodiversiteit vertelt Yvonne Mathot: ‘Op zaterdag 21 maart heeft de Werkgroep Biodiversiteit samen met de het klus-team van het dorpshuis de beplanting van het groenstuk van het Dorpshuis aan de Huydecoperweg, waar al weer twee jaar worteldoek lag, aangepakt. Met inachtneming van de RIVM-regels werd er goed doorgewerkt en was de klus na ruim twee uur geklaard. De planten (onder andere Cotoneaster/dwergmispel, Hypericum/hertshooi, struikkamperfoelie, Mahonia Wintersun en Potentilla Abbotswood/Ganzerik) hebben een mooi plekje gekregen. Ook Hilda en Ad Verhoef (dorpshuisbeheer) waren aanwezig en zorgden onder andere voor koffie en koeken. Na acht aar is nu ook dit project klaar.! Nu maar hopen dat de bijen en andere insecten de planten kunnen vinden’. 

Entree

Het volgende project van de Werkgroep Biodiversiteit Westbroek zal zijn het inzaaien van een stuk van de bermen bij de entrees van het dorp zodat iedereen die het dorp in rijdt kan genieten van het mooie Westbroek. 

Meer berichten