Logo vierklank.nl
De pizza's werden ditmaal niet met de scooter, maar met de auto rondgebracht.
De pizza's werden ditmaal niet met de scooter, maar met de auto rondgebracht. (Foto: )

Pizza's voor ouderen

door Walter Eijndhoven

Als gevolg van het coronavirus in Nederland krijgen veel ouderen het steeds moeilijker hun boodschappen te doen. Pizzaketen Domino's in De Bilt bedacht hier donderdag 19 maart iets op en liet vrijwilligers van Stichting Met je Hart veertig gratis pizza's rondbrengen bij ouderen in De Bilt en Bilthoven.

‘Afgelopen week hebben wij veertig pizza's rondgebracht’, in zeven verschillende smaken, vertelt Judith Poppeliers, coördinator bij Stichting Met je Hart voor De Bilt. ‘Een filiaal in De Bilt nam vorige week contact met ons op. Zij hadden nog wat pizza's over. Of wij daar mogelijk iets mee konden. Natuurlijk hadden wij daar wel oren naar’.

Deurknop

Zeven teamleden van Met je Hart werden opgetrommeld en ieder van hen bracht zes of zeven pizza's rond in De Bilt en Bilthoven. Met de pizza's in plastic zakken én plastic handschoenen aan maakten zij hun vooraf vastgestelde rondje. Ieder teamlid hing de plastic zak aan de deurknop en weg was hij of zij weer.

Op naar de volgende oudere’. ‘Sommigen van hen stonden al achter de deur te wachten’, vertelt Poppeliers verder. Het ‘Ik zag je al aankomen’, werd dan ook vaak gehoord. Veel mensen zijn blij als zij even iemand zien en een praatje kunnen maken. Zij waren maar wat blij met deze leuke actie. En nog gratis ook. Voor sommige mensen is een pizza toch een luxe. En aan de binnenkant van de pizzadozen stond een persoonlijke boodschap van het personeel: ‘Fijne avond!’

Meer berichten