Logo vierklank.nl
Na afloop van de prijsuitreiking toonden de teams enthousiast en trots hun bekers.
Na afloop van de prijsuitreiking toonden de teams enthousiast en trots hun bekers.

Kerstzaalvoetbaltoernooi basisscholen groot succes

Maar liefst 800 basisschoolleerlingen uit De Bilt hebben, verdeeld over 115 teams, in de kerstweek deelgenomen aan het kerstzaalvoetbaltoernooi dat dit jaar zijn 50ste editie beleefde. Er werd met hart en ziel gestreden in het HF Witte Centrum door de jongens en meisjes van de groepen 3 tot en met 8 aangemoedigd door vooral klasgenoten en ouders.

door Kees Diepeveen

De organisatie die in handen was van de buurtsportcoaches van Mens De Bilt, FC De Bilt en de Biltse Sportfederatie kan met trots terugkijken op de jubileumeditie van dit kerstzaalvoetbaltoernooi. Het toernooi werd twee dagen voor de kerst en twee dagen erna gehouden waarbij de finaledag voor de oudste groepen en de prijsuitreiking voor alle winnende teams op zaterdag plaatsvond. Direct na afloop van de laatste finalewedstrijd was er een optreden van de jonge Belgische freestyler Mehdi Amri. Deze balkunstenaar veroverde al op 14 jarige leeftijd zijn eerste wereldtitel. Hij trakteerde deelnemers en publiek op een voetbalshow waarbij hij ook een zestal jeugdige spelers betrok.

Fame
Na de voetbalshow reikte wethouder Sport Madeleine Bakker de prijzen uit aan de aanvoerders en aanvoersters van de teams. Na de huldiging was er voor elk team een moment of fame op het ereschavot, waar alle ouders en begeleiders naar hartenlust foto's konden maken. De wethouder reikte ook de prijs voor het mooiste aanmoedigingsspandoek uit: dit jaar was de Werkplaats uit Bilthoven de winnaar.

.

Meer berichten