In de laatste wedstrijd van 2019 wint TZ niet van het Leidense Pernix. (foto Wilma de Heer

Pernix een maatje te groot voor TZ

De openingstreffer van TZ in het thuisduel zaterdag tegen Pernix  in Leiden was een kopie van het winnende doelpunt van de week ervoor: een variant op de vrije bal die Milenka Bruijntjes uiteindelijk afrondde. De rest van de eerste helft stonden er twee teams op het veld die aan elkaar gewaagd waren. Waar Pernix vaak het voortouw nam en een gat sloeg, wist TZ goed bij te blijven en werd er gerust met een 12-14 stand op het scorebord.

Ondanks de goede eerste helft was er een omslag in het spel van TZ te zien in de tweede. Waar er eerst vaak een sterke organisatie te vinden was in de opbouw van de aanval, was deze moeilijk terug te vinden na de rust. Beide vakken hadden het aanvallend lastiger en wisten minder makkelijk te scoren, terwijl Pernix hun aanvalstempo juist op leek te schroeven. Hierdoor liepen zij uit en gooiden ze de wedstrijd in het slot. De eindstand was 24-31. De volgende wedstrijd van Tweemaal Zes zal gespeeld worden in het nieuwe jaar. (Sterre Thijs)