Logo vierklank.nl
dav
dav

Paarse Vrijdag op Aeres VMBO Maartensdijk

Vrijdag 13 december was het Paarse Vrijdag en ook Aeres VMBO Maartensdijk deed mee aan deze actiedag. Uitgangspunt voor deze dag is dat iedere leerling en docent zich veilig moet kunnen voelen op en rondom school ongeacht of iemand hetro, lesbisch, homo, bi , transgender of interseks is.

Bij de ingang stond er een grote ballonnenboog en aan de vlaggenmast hing de regenboogvlag om aan te tonen dat ook Aeres VMBO Maartensdijk deze actiedag volmondig ondersteunt. Bij binnenkomst konden de leerlingen een paars bandje en/of een paarse krans ophalen, zich laten schminken en gebruik maken van de nagellakstudio.

Extra
Klas 2D kreeg dit jaar een extra voorlichting over Paarse Vrijdag. Na een introductie-les  waarin werd gesproken over wat de betekenis van de afkortingen LHBTi+ en wat zij daarvan vonden, werd de klas het tweede uur bezocht door wethouder Anne Brommersma van de gemeente de Bilt en de voorzitter van COC Midden-Nederland Simon Timmerman. Zij gingen in gesprek met de leerlingen over onder andere seksuele diversiteit / veiligheid op school/ jezelf kunnen zijn. Ook kregen de leerlingen de ruimte om aan betrokkenen vragen te stellen.        (Koen van Kessel)

Meer berichten