Logo vierklank.nl
De 15 jarige Rafik Azougagh in training met zijn trainer/coach Joey Echter
De 15 jarige Rafik Azougagh in training met zijn trainer/coach Joey Echter
Sport

Rafik Azougagh jeugdig talent kickboksen

door Kees Diepeveen

Ruim twee jaar geleden wist de toen 13-jarige Rafik Azougagh uit Bilthoven waar zijn hart naar uit ging. Na vanaf zijn vierde levensjaar te hebben gevoetbald, maakte hij de overstap naar de kickbokssport. En met talent, hard trainen, doorzettingsvermogen en zeven overwinningen op rij heeft zich nu een sponsor voor hem aangediend.

Rafik is trots op zijn resultaten en vindt zich helemaal terug in de kickbokssport. Dat zich nu een sponsor voor hem heeft gemeld, die vertrouwen heeft in zijn ontwikkeling in deze sport motiveert hem nog meer. Zijn kleding en materialen worden gedurende twee jaar door de sponsor betaald. Ook coach en trainer Joey Echter van JKE Sports uit De Bilt ziet potentie in zijn jeugdige pupil. 'Rafik heeft het in zich om ver te komen. Maar hij moet het zelf willen en er hard voor willen werken. Hij moet er ook dingen voor aan de kant zetten. Hij doet dat en daarom vindt hij mij aan zijn zijde'.

Opleiding
'De thuissituatie is al helemaal ingesteld op zijn sportieve leven' aldus zijn oudere broer Mohammed. 'Ook wij als gezin zien de mogelijkheden en de potentie van hem en de wil om zich te ontwikkelen. Natuurlijk maakt hij ook zijn opleiding af'. Daar stemt Rafik volmondig mee in: 'ik zit in het laatste jaar van het VMBO Schoonoord in Zeist en wil hierna een vervolgopleiding volgen richting Sport en Beweging. Tot op heden kan ik school en sport goed combineren en ben blij dat mijn familie me volop steunt. Ik vind het belangrijk om een opleiding achter de hand te hebben'.  

Potentie
Op zijn achtste jaar begon Rafik in de vakanties te trainen bij JKE Sports in de kinderklasse. Na twee lessen ging hij al naar de gevorderdengroep. Het was al snel duidelijk dat de kleine Rafik aanleg had. Hij ontwikkelde zich snel. Trainer Joey Echter zag direct zijn potentie en ging met hem aan de slag. 'Zijn ontwikkeling gaat snel. Hij doet wedstrijden in de Jeugdklasse tot 17 jaar in de lichtgewichtklasse. Hij weegt 65 kg en dat is best bijzonder. Binnenkort gaat hij naar een hogere gewichtsklasse, wat ook met zijn lengte te maken heeft. Rafik is wat langer dan zijn leeftijdsgenoten'.

Professional
Voor wedstrijden traint Rafik elke dag en erna twee of drie keer per week om te herstellen en zijn spieren rust te geven. Dat is nodig omdat hij nog in de groei zit. Rafik: 'Ik vind het fijn om ergens naar toe te werken en hard te trainen. Vooral als je wint geeft dat een heel goed gevoel en ook de bevestiging dat je goed bezig bent. Mijn uiteindelijke doel is om professional te worden. Ik ben erg blij dat mijn trainer me daarin wil bijstaan en ook meegaat naar de wedstrijden'.

Rafik heeft bewezen goed en serieus met zijn sport bezig te zijn. Zijn familie, trainer en sponsor hebben er ook alle vertrouwen in dat Rafik zijn ambitie kan waarmaken. Zoals zijn trainer altijd tegen hem zegt: 'Hard work pays off'.  

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>