FC De Bilt gelijkwaardig aan koploper

Op 7 december mocht de drager van de rode lantaarn (FC De Bilt) op bezoek bij de koploper Scherpenzeel. De wedstrijd in Scherpenzeel begon iets na half drie en het was vanaf het eerste fluitsignaal niet duidelijk dat dit een wedstrijd was tussen de koploper en de ploeg die onderaan staat.

De eerste echte kans was voor FC De Bilt, toen Marcel Melissen een verdediger uitkapte en ogenschijnlijk de keeper op het verkeerde been zette, maar de keeper herstelde zich en wist de bal nog net te beroeren tot corner. Daarna enkele goede kansen voor Scherpenzeel en een kop-kans voor Koen van Dijk van FC De Bilt. De ruststand bleef op 0-0 steken.

In de tweede helft hadden beide ploegen de kans om de score te openen, maar het duurde totdat FC De Bilt dit helaas aan de verkeerde kant deed. Met heel veel pech tikte rots in de branding, Steven van den Berg, de bal niet naast de goal tot corner, maar in de korte hoek. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg een verdediger van Scherpenzeel de bal ongelukkig op zijn arm terwijl hij op de rand van de zestienmeter stond. De arbiter van dienst besloot resoluut en gaf FC De Bilt een strafschop die vervolgens door Robin Notenboom prima werd binnen geschoten. Scherpenzeel zag de koppositie in gevaar komen en zette nog even aan, maar de Biltse keeper wist het doel verder schoon te houden. Scherpenzeel moest hierdoor de koppositie afstaan aan WV-HEDW en FC De Bilt kon de rode lantaarn overdragen aan Woudenberg. Zaterdag 14 december, 14.00 uur: FC De Bilt – Argon