Film 'Kramp is geen Ramp' groot succes
Logo vierklank.nl
In afwachting van de presentatie in Het Lichtruim in Bilthoven. [foto Reyn Schuurman]
In afwachting van de presentatie in Het Lichtruim in Bilthoven. [foto Reyn Schuurman]

Film 'Kramp is geen Ramp' groot succes

De films van de leerlingen van het Aeres VMBO in Maartensdijk worden er met het jaar beter op. Deze derde korte film, geregisseerd door Timon Blok, met als titel 'Kramp is geen Ramp' was een lust voor het oog. De film laat zien dat kleine gebeurtenissen als een kramp grootse dingen kunnen veroorzaken.

Het verhaal speelt zich af rond 1780. De steden stinken in de zomer als een dolle en daarom 'vlucht' de rijke burgerij de stad uit naar hun riante buitenplaatsen. Zo ook de machtige familie Eyck. Adriaan Eyck is burgermeester van Utrecht en houdt het in de zomer in de stad niet meer uit.

Hond
Frederik, de familiehond, krijgt tijdens een wandeling in het buitengebied kramp. De familie Eyck houdt even rust en zien dan de plek van hun dromen, dat ook nog eens te koop is. Het vervolg van hun koop is de bouw van het prachtige Eyckenstein. De film is een prachtige mix van creatieve animatie en fantastisch spel.

Bewoners
Heel leuk was dat de huidige bewoners van Landgoed Eyckenstein Otto en Barbara van Boetzelaer ook bij de feestelijke première aanwezig waren. Barbara van Boetzelaer speelt overigens mee in de film. Dat de spelers er in de film er zo mooi en geloofwaardig uitzagen kwam door Astrid Nube van het Recyclelab in Bilthoven. Samen met de filmcrew werd ze hiervoor in de bloemetjes gezet.        (Arti Lammert en Monique Neppelenbroek)

Meer berichten