Logo vierklank.nl
Blije gezichten in Ghana.
Blije gezichten in Ghana.

3500 leesboeken voor schoolkinderen in Ghana

In Nederland worden kinderen gestimuleerd om boeken te lezen, maar op de 14 basisscholen die Stichting Ghana Schoolsupport heeft geadopteerd zijn geen leesboeken voorhanden. Reden om een nieuw project te starten afgelopen zomer.

Engelstalige boeken in Europa sluiten vaak niet aan bij de leefwereld in Ghana. Toen John en Indra van Deemter 'hun' 14 basisscholen bezochten, begonnen kinderen soms te huilen omdat ze nog nooit een 'blanke' hadden gezien. Boeken over witte mensen, die spaghetti eten, zich verplaatsen met treinen en honden en katten in huis houden, spreken niet tot de verbeelding. Het is belangrijk om boeken te vinden die aansluiten bij hun eigen Afrikaanse leefwereld, waar ze wat van leren en hun Engels kunnen verbeteren.

Donatie
De stichting Ghana schoolsupport heeft dankzij een donatie van 1500 euro van Stichting Emmaus Domstad maar liefst 3500 boeken kunnen aanschaffen bij Biblionef Ghana. Alle 14 schoolhoofden hebben inmiddels boeken gekregen en door lokale timmerlui zijn boekenkasten gemaakt. Voorwaarde is wel dat van iedere school een leerkracht een workshop volgt om het lezen te stimuleren en op te nemen in het lesprogramma.

Inspiratie
De vrijwilligers van stichting Ghana schoolsupport zijn geïnspireerd door de uitspraak van Nelson Mandela 'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world'. Inmiddels zijn al 12 mooie projecten sinds de oprichting in 2015 gerealiseerd. Samen met Stichting Emmaus Domstad hebben ze de wereld voor kinderen in Ghana weer een beetje mooier kunnen maken. Kijk voor meer informatie over Stichting Ghana schoolsupport www.ghanaschoolsupport.nl of bel 030 2252467.

HvdB

Meer berichten