Winnaar ANWB-campagne
Winnaar ANWB-campagne

Winnaar ANWB-campagne

Algemeen

door Henk van de Bunt

Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark uit De Bilt is als winnaar uit de bus gekomen bij de ANWB-campagne 'Samen in Actie'; aan het project 'Boetzelaerpark toegankelijk voor mindervaliden' is een 'donatie' van 10.000 euro toegekend.

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en 'iedereen erop uit' een start te maken. Uit de inzendingen uit heel Nederland zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon er gestemd worden. Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit die top 3 heeft de Adviescommissie van het ANWB Fonds per provincie een winnaar gekozen.

Herinrichting
Het nieuws betekent dat De Vrienden van het Van Boetzelaerspark een financiële bijdrage krijgen van 10.000 euro voor de herinrichting van het entreegebied van het park om door dit project het park beter toegankelijk te maken voor mensen met een scootmobiel, rolstoel, kinder- en wandelwagen.

De prijs - een cheque van 10.000 euro - werd op maandag 4 november uitgereikt door  mw. Marga de Jager, (directeur 'Merk en Leden van de ANWB') aan mw. Anne Brommersma, wethouder Sociale Zaken Gemeente De Bilt en aan de heer Ben Verwiel, voorzitter bestuur Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark.