DOS won de laatste thuiswedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen overtuigend.

DOS stijgt naar tweede plek

In de laatste thuiswedstrijd schotelde DOS het publiek haar beste wedstrijd tot nog toe voor. Een ruime overwinning was het verdiende resultaat.

Daar leek het in eerste instantie overigens niet op. Wit Blauw schoot in de openingsfase erg zuiver en pakte een 2-5 voorsprong. Gelukkig raakte DOS niet in paniek en bleef aanvallend met overtuiging spelen. Bij een 4-6 achterstand produceerde DOS nog voor rust een geweldige inhaalrace. De thuisclub scoorde maar liefst 11 maal op rij zonder tegentreffer van de tegenstander. DOS speelde met veel beweging zowel bij de schutters als in de korfzone en haalde een zeer hoog spelniveau. Wit Blauw was de draad volledig kwijt. Het enige wapenfeit werd net voor rust via de strafworpstip genoteerd.

In de kleedkamer spraken de spelers af om in de tweede helft niet stil te vallen en de 15-7 ruststand verder uit te bouwen. Stilvallen deed DOS zeker niet, maar verder uitbouwen lukte ook niet. De voorsprong kwam geen moment in gevaar en DOS hield volledig controle over de wedstrijd. Dat er uiteindelijk 24 doelpunten werden gescoord in slechte weersomstandigheden was prima, maar coach Van Brenk was vooral tevreden over de uitvoering. Door de 24-16 overwinning wisselt DOS stuivertje met Wit Blauw op de ranglijst en stijgt naar de tweede plek. Aanstaande zaterdag speelt DOS tegen Antilopen. De wedstrijd in Leusden begint om 16.00 uur.