TZ wint in Dronten

Tweemaal Zes ging dit weekeinde op bezoek bij ASVD in Dronten; een wedstrijd die gewonnen moest worden.

Tijdens de eerste helft kwam het beoogde spel niet helemaal uit de verf. Net als de week ervoor, miste er een bepaalde mate van felheid en scherpte. Ondanks dat de ploeg uit Maartensdijk op 3-0 voorkwam, wist ASVD de laatste 12 minuten terug te komen. De kleedkamers werden opgezocht met de gelijke stand van 6-6.

Aan het begin van de tweede helft was het nog even zoeken voor TZ. ASVD scoorde verassend twee keer waardoor TZ tegen een achterstand aan keek. Door meer overzicht in het aanvallen, langere aanvallen te spelen en verdedigend de druk hoog te houden, groeide het vertrouwen bij de Maartensdijkers. Georganiseerd spel zorgde dat TZ vervolgens zes keer wist te scoren en het verdedigend dicht wist te houden. Er werd aan beide kanten nog een aantal keer gescoord, maar TZ wist de winst te verzekeren. De eindstand resulteerde in een overwinning van 15-12. TZ zal volgende week met veel vertrouwen moeten korfballen. Er zit kwaliteit in de ploeg, die door samen hard te werken eruit komt. Aanstaande zaterdag komt DOS (Westbroek) om 16.00 uur naar Maartensdijk afgereisd.        (Reinier Enschedé)