Logo vierklank.nl
Taalpunten De Bilt proost op een nieuw cursusjaar.
Taalpunten De Bilt proost op een nieuw cursusjaar.

Voeding voor taalvrijwilligers Taalpunten De Bilt

Taalvrijwilligers van Taalpunten De Bilt werden donderdag 12 september getrakteerd op nieuw lesmateriaal en een lunch.

Jaarlijks helpen taalvrijwilligers meer dan honderd taalcursisten met het beter de Nederlandse taal beter kunnen leren, spreken en schrijven. Zowel mensen die in Nederland geboren en getogen zijn maar om diverse redenen moeite hebben met lezen en schrijven, als mensen van buitenlandse komaf die zich de Nederlandse taal eigen willen maken, kunnen terecht bij Taalpunten De Bilt.

Begeleiding
In de begeleiding van taalcursisten merken taalvrijwilligers dat mensen van buitenlandse komaf vooral behoefte hebben aan het verbeteren van de uitspraak in het Nederlands. Omdat hier geen geschikte lesmateriaal voor was, heeft Barbara Oosterwaal, één van de drie coördinatoren van Taalpunten De Bilt, de lesmethode Op pad ontwikkeld. Hiermee kunnen taalvrijwilligers taalcursisten goed helpen. Taalvrijwilligster Inge Gorris nam het eerste exemplaar in ontvangst. Naast de lesboeken en werkboeken heeft Barbara samen met Toon Gerritsen ook een website ontwikkeld met 2300 oefeningen.

Aangezien taal het vervoermiddel is om elkaar te begrijpen, leveren taalvrijwilligers met hun werk een belangrijke bijdrage aan de zelfredzaamheid van mensen. Meer weten? Kijk op taalpuntendebilt.nl       (Bea Rigter)

Meer berichten