} Logo vierklank.nl
Ondanks het kille weer volop enthousiasme.
Ondanks het kille weer volop enthousiasme.
Sport

Koningsspelen bij SVM

door Henk van de Bunt

SVM organiseert al vanaf 2010 het schoolvoetbaltoernooi in Maartensdijk; in 2013 is dit verbonden aan de 'koningsdagspelen'. In het verleden was Karel Schouten (tot 2017) de grote animator en organisator van dit evenement; sinds die tijd vervult hij nu nog een adviserende en ondersteunende rol.

De organisatie is in handen van Petra Harte, Marjan Gaasenbeek en Wout van Dronkelaar; zij worden op de dag bijgestaan door 30 vrijwilligers, waarvan een groot deel speciaal voor dit evenement zelf een vrije dag opneemt om zo een steentje bij te dragen als scheidsrechter of in een andere rol.

Sponsoren
Deze mensen, het redelijke (maar koude) weer en 500 geweldig enthousiaste schoolkinderen en hun begeleiders verhieven deze dag tot een echt 'Koninklijke-dag'. Naast de poulewinnaars heeft dus iedereen gewonnen.

Er was tijdens het toernooi een ijsje voor iedereen en bij de prijsuitreiking kregen de poulewinnaars een beker; voor elk deelnemend team was er een mooie bal om daar op de schoolpleinen mee te oefenen. Dit alles was uiteindelijk toch weer mogelijk dankzij de opbrengst van de klaverjascompetitie (organisatie Karel Schouten) en de welwillende medewerking van diverse sponsoren.

Kampioenen
Er zijn altijd kampioenen en net-geen-kampioenen, maar iedere deelnemer heeft op bewonderenswaardige manier gestreden, voor de eer van zijn of haar school. De uiteindelijke winnaars zijn:

Groep 3: 1e Kievit 3a, 2e MLK 3c, 3e 't Kompas 3b.

Groep 4: 1e Bosberg 4b, 2e Nijepoort 4b, 3e MLK 4c.

Groep 4b; 1e 't Kompas 4a, 2e MLK 4a, 3e MLK 4b.

Groep 5: 1e Bosberg 5a, 2e 't Kompas 5a, 3e Nijepoort 5c.

Groep 6: 1e Nijepoort 6a, 2e Nijepoort 6b, 3e 'tKompas 6b.

Groep 7: 1e MLK 7a, 2e MLK 7b, 3e Nijepoort 7a.

Groep 8: 1e Kievit 8a, 2e 't Kompas 8a, 3e MLK 8a.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>