Logo vierklank.nl
Vrijwilliger Donald Hatch coördineert bij Emmaus de boekenafdeling.
Vrijwilliger Donald Hatch coördineert bij Emmaus de boekenafdeling.

Emmaus organiseert eerste themamarkt

door Guus Geebel

Op zaterdag 13 april vindt in kringloopwinkel Emmaus Bilthoven van 13.00 tot 16.00 uur voor het eerst een themamarkt plaats. In plaats van de voor- en najaarsmarkt gaat Emmaus meerdere malen per jaar een marktdag met een thema houden.

De eerste themamarktdag staat in het teken van boeken, lp's, cd's en dvd's, foto- en andere apparatuur, bijzonder speelgoed en enkele bijzondere fraaie klokken. Ook worden oude bordspellen en antieke kwartetspellen te koop aangeboden. In mei volgt een themadag met sieraden en later dit jaar met bric à brac. Voornaamste reden om af te stappen van de voor- en najaarsmarkt is de organisatie ervan en de enorme drukte waardoor mensen met moeite binnen konden komen. Overigens is de winkel op de themadag ook voor andere spullen geopend.

Passie
Donald Hatch is 14 jaar vrijwilliger bij Emmaus Bilthoven en coördineert al bijna vanaf het begin de boekenafdeling. Met passie vertelt hij over zijn werk. 'We houden al enige tijd interessantere boeken apart voor de themadag. Die komen beneden in twee kramen te staan. We bieden vrijwel nieuwe romans aan, tien stuks voor drie euro. Verder staan er op dit moment zes kratten gevuld met stripboeken die we voor een zacht prijsje verkopen.'

Bijzondere boeken
Emmaus heeft ook een account op Marktplaats waar echt bijzondere boeken te koop worden aangeboden. Meestal staan daar ongeveer honderd boeken op waarvan de helft verkocht wordt. 'Het hoogste bedrag dat ik voor een hier ingeleverd boek heb gekregen was 975 euro. Het was een fotoboek met foto's van vlak na de oorlog van een bekende Franse fotograaf, waarop flink was geboden. Ik heb het persoonlijk bij de koper in Den Haag afgeleverd. Meestal komen hier twee of drie keer per jaar boeken die honderden euro's opleveren. Vorig jaar kocht een verzamelaar een oude editie van Robinson Crusoe voor 475 euro. We krijgen hier per jaar 100.000 boeken binnen en er staan daarvan zo'n 10.000 in de winkel. Er is een redelijk goed verloop.' Emmaus is een wereldwijde beweging die mensen die het meest lijden ondersteunt. Van de opbrengst van de themadag gaat een gedeelte naar de blauwe zusters in Malawi die vanuit de Michaelkerk worden ondersteund.   

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>