Logo vierklank.nl
Tijdens NL Doet steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen.
Tijdens NL Doet steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen.
Algemeen

Sluit aan bij vrijwilligersactiviteiten

Op 15 en 16 maart vindt NL Doet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds. Gemeente De Bilt start tijdens NL Doet inmiddels traditiegetrouw met een programma vrijwilligersactiviteiten.

Aan de gemeentelijke vrijwilligersactiviteiten nemen ambtenaren en collegeleden deel. Dit jaar zijn inwoners uitgenodigd zich hierbij aan te sluiten. Er zijn verspreid over het jaar diverse activiteiten waaraan meegedaan kan worden: van klussen met cliënten tot wandelen met ouderen.

Oog voor elkaar
De activiteiten worden gecoördineerd door Mens De Bilt, dit jaar onder het motto 'Kom Erbij', in aansluiting op de gelijknamige campagne van Mens De Bilt. Daarmee roept de gemeente op oog voor elkaar te hebben, er voor elkaar te zijn en vooral: het gesprek met elkaar aan te gaan.

Activiteiten
Wethouder Anne Brommersma (maatschappelijke ondersteuning en welzijn) nodigt inwoners van harte uit aan de activiteiten deel te nemen: 'Via vrijwilligerswerk kunt u iets bijdragen aan de samenleving of iets betekenen voor een ander, hoe klein die bijdrage misschien ook lijkt. Vrijwilligerswerk geeft vaak een goed gevoel en brengt bovendien mensen bij elkaar.' 

De vrijwilligersactiviteiten waar inwoners in 2019 bij kunnen aansluiten:

- Klussen bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg, samen met cliënten (15 maart)

- Schilderen en tuinieren bij woonvoorziening Reinaerde De Reiger, samen met cliënten (15 maart)

- Wandelen in de wijk met bewoners van Huize het Oosten (11 april)

- Wandeltweedaagse met bewoners van d'Amandelboom (12 en 13 juni)

- Sociale flats (Leijen Zuid), samen koken en eten met bewoners seniorenflats (26 juni)

Meedoen
Sluit u graag aan bij de gemeentelijke vrijwilligersactiviteiten of wilt u meer weten neem dan contact op met Astrid Kloosterziel van Mens De Bilt: a.kloosterziel@mensdebilt.nl. Hebt u los van het gemeentelijk programma interesse in vrijwilligerswerk, of zoekt u juist vrijwilligers dan kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale via www.mensdebilt-vwc.nl.

Meer berichten