Logo vierklank.nl
klankbord

Klankbord

Afstandbediening

Met een ongelukkig gezicht verscheen mijn vrouw in de huiskamer. In haar hand had ze de afstandbediening van de TV. Zij vertelde dat ze bij het leeghalen van de wasmachine ook die afstandbediening was tegengekomen. Oorzaak? Bij het afhalen van de overtrek van het dekbed was het apparaatje kennelijk mee geglipt en terecht gekomen in de wasmachine. (Wij hebben op de slaapkamer ook een TV staan). De afstandbediening heeft zo vrolijk een wasje meegedraaid. 'Nu moeten we wel een nieuwe kopen want deze doet het vast niet meer', voegde zij er geïrriteerd aan toe.

Ik bekeek het ding eens goed. Hij voelde nog een beetje vochtig aan maar was wel heel erg schoon geworden. Voorlopig legde ik hem neer op de radiator van de CV, die was redelijk warm. Twee dagen later pakte ik hem weer op. Hij was helemaal droog en zag er nog steeds bijzonder schoon uit. Toch eens proberen of de verwachting van mijn vrouw uit zou komen. Ik schakelde de TV aan en tot mijn grote plezier bleek het ding feilloos te werken. Alle functies deden het.

Uit dit vrij onbenullige voorval, waarde lezer, zijn toch weer enkele wijze levenslessen te trekken. 1: Je moet niet altijd meteen negatief denken als er wat mis loopt. 2: Moderne apparaten kunnen, in tegenstelling tot wat wij vaak denken, toch best tegen een stootje. 3: Misschien is dit ook wel een goede manier om andere kleine elektronische apparaten goed schoon te krijgen. Ik denk daarbij aan de mobiele telefoon, de iPod maar ook het elektrische scheerapparaat. Voor de technisch geïnteresseerde lezer tenslotte nog wat aanvullende informatie: De afstandbediening was van het merk Philips, de wasmachine was een Bosch en het wasmiddel had de naam Albert Hein Ultra wasmiddel.

Martijn Nekkers

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>