Wedstrijdleider Joke Koehorst-Boon (rechts) overhandigt het 'gestrikte' spaarvarken (met inhoud) en een samengesteld plakboek, naast terechte woorden van dank aan Pien de Jonge.
Wedstrijdleider Joke Koehorst-Boon (rechts) overhandigt het 'gestrikte' spaarvarken (met inhoud) en een samengesteld plakboek, naast terechte woorden van dank aan Pien de Jonge.

Afscheid van Pien de Jonge

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Pien de Jonge was tot de laatste dag beheerster van Zalencentrum de Schakel; achter de inmiddels gesloten Immanuëlkerk aan de Soestdijkseweg in De Bilt. Op woensdag 19 december nam Bridgeclub BCC'86 (één van de gebruikers van de Schakel) afscheid van haar. De Schakel wordt gesloten en de Bridgeclub heeft haar wekelijkse speelavond (op woensdag) vanaf 9 januari in het H.F.- Wittecentrum in De Bilt.

Pien de Jonge is van oorsprong een grote-stadskind, maar De Bilt heeft haar hart gestolen. In een interview in Kerkvenster (Kerkblad Prot. Gemeente De Bilt) vertelt zij daarover: 'Op het moment dat ik een advertentie trof `Beheerder gezocht van zalencentrum De Schakel' woonde ik net een paar maanden in De Bilt. Ik was de buurt aan het verkennen, maar dat er achter die kerk bij mij in de straat een zalencentrum lag, had ik nog niet opgemerkt'. Ze besloot te solliciteren - hoewel ze geen horeca-ervaring had - en werd nog aangenomen ook!

Dorps
`Misschien was mijn voornaamste sterke punt wel dat ik in de straat woonde', zegt ze bescheiden. Het is duidelijk dat ze hield van het dorpse gevoel dat rond de Immanuëlkerk heerste. 'Kneuterig en gezellig, op een positieve manier'. 'Het was niet alleen prima, het was leuker dan ik verwacht had; zegt ze. Gevraagd naar het gebruik van De Schakel in het algemeen, zegt ze dat het gebruik door kerkelijke groepen 30% was, door externe gebruikers 70%. Andere externe groepen waren bijv. de bridgeclub en Vrouwen van Nu (de voormalige Plattelandsvrouwen). Er waren ook zakelijke gebruikers.